Dünya

Ruh sağlığı merkezinden taburcu edilen adam intihar etti

Genç adamın annesi, taburcu edildiği sağlık merkezini suçladı

01 Şubat 2024 12:22

T24 Dış Haberler

İngiltere'de 22 yaşındaki Tyler Robertson isimli genç adam, tedavi gördüğü ruh sağlığı merkezinden taburcu edildikten sonra ölü bulundu. 

Oğlunun sürekli olarak intihar düşünceleri yaşadığını ve akıl sağlığının iyi olmadığının farkında olduğunu söyleyen anne Nicola Robertson, oğlunun taburcu edildiği sağlık merkezini suçladı. 

Robertson, "Evladınızı kaybetmeyi beklemiyorsunuz. Doğru yardımı alabilmiş olsaydı şimdi aramızda, hayatta olabileceğini düşünüyorum. Doğru yardımı alamadığı için dışarda dolaşan binlerce hasta insan var. Zamanla kolaylaşacağını söylüyor, ama kolaylaşmayacak" dedi. 

Gerçekleşen intiharın ardından ruh sağlığı uzmanları bir açıklamasında, "Ciddi sağlık sorunları devam eden hastalar, zamanından önce taburcu edildiklerinde böyle trajediler kaçınılmaz olur. Hastaları sosyal hayata entegre olma süreçlerinde sıkı takip edip sosyalleşmeleri için desteklemezsek onları kaybederiz. Bu hastalar, toplumumuzdaki en savunmasız insanlar ve onlar hakkında bir karar verip rapor yazarken çok iyi değerlendirmeliyiz" diye belirtti. 

Geçmişte "paranoid şizofreni" tanısı alan bir hasta olan Valdo Calocane'in zamanından önce taburcu edilmesi, üç kişinin bıçaklı saldırıya uğrayarak hayatını kaybetmesine neden olmuştu.