Dünya

Rolling Stone: Trump, başkan olduğu dönem kendisi hakkında eleştirel şakalar yapan Jimmy Kimmel'ı şikayet etti

28 Şubat 2023 09:14

T24 Dış Haberler

“Şaka kaldırabildiğiyle” övünen eski ABD Başkanı Donald Trump’ın 2018'de sunucu komedyen Jimmy Kimmel’ın kendisi hakkında yaptığı şakaların ardından Beyaz Saray yetkililerinden, Disney’e şikayette bulunmasını istediği ortaya çıktı. 

The Rolling Stone’un ortaya çıkardığı habere göre, Trump’ın başkanlıktaki birinci yılında, sunucu Kimmel’ın kendisi hakkındaki şakalarından rahatsız olduğu, Beyaz Saray yetkililerinden şikayette bulunmalarını istediği aktarıldı. 

Jimmy Kimmel Live’ın yayınlandığı ABC kanalının sahibi olan Disney’deki üst düzey yöneticilere en az iki arama yapıldığı belirtildi.

İsmini vermeyen eski bir Trump yönetimi yetkilisi, “Kimse bu aramaların bir şeyi değiştireceğini düşünmüyordu ancak Trump, buna odaklanmıştı bu nedenle bir şeyler yapmak zorundaydık” dedi.

Çıkan haberleri yorumlayan komedyen sunucu Jimmy Kimmel, Trump’ın Ukrayna lideri Volodimir Zelenski’yle yaptığı, ilk azil sürecinin önünü açan telefon konuşmasına ilişkin, “Mükemmel bir konuşma” ifadesine atıfta bulunarak, “Başka bir mükemmel konuşma” dedi.

Kimmel, çok sayıda ABD’li talk show sunucusu gibi Trumo yönetimine ilişkin eleştirel espriler yapıyordu.