Seçim 2023

Reuters sandık başında seçmenle konuştu: "Demokrasi kazanacak"

14 Mayıs 2023 15:56

İngiliz haber ajansı Reuters, cumhurbaşkanlığı ve milletvekili genel seçimleri için sandık başına giden seçmenin nabzını tutan kapsamlı bir haber hazırladı.

Reuters’ın seçmenin nabzını tuttuğu haberde, “85 milyon nüfuslu bir NATO ülkesi olan Türkiye yalnızca iktidara kimin geleceğini değil aynı zamanda ekonomisi derin bir yaşam pahalılığı krizine giderken nasıl yönetildiğine ve dış politikasına karar verecek” ifadeleri yer aldı.

Oy vermek için sandık başına giden seçmenle konuşan Reuters muhabirleri, İstanbul’da oy veren 64 yaşındaki Ahmet Kalkan’ın, “Bu seçimi demokrasi ve diktatörlük arasında bir seçim olarak görüyorum” ifadelerini aktardı. Sağlık çalışanı emeklisi Kalkan, “Ben demokrasiyi seçtim, umarım ülkem de demokrasiyi seçer. Demokrasi kazanacak” dedi.

İstanbul’da oy veren Mehmet Akif Kahraman isimli bir vatandaş ise oyunu Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a vereceğini söyleyerek, “Türkiye, dünya lideri olacak” diye konuştu. 

Telekomünikasyon sektöründe çalışan 36 yaşındaki Kübra isimli bir seçmen, “Birçok kez oy verdim ve ilk kez bu kadar heyecanlıyım. Ben Kılıçdaroğlu ve Millet İttifakı’na oy verdim. Ben eğitim, hukuk, demokrasi ve insan hakları konusunda ilerleme ve değişim istiyorum” ifadesini kullandı.

80 yaşındaki Güngör Yücel isimli vatandaş ise, “Son seçimden beri fikrim değişti. Hakarete uğramış hissediyorum. Aynı sözlerden ve boş sözlerden bıktık. Elbette Erdoğan iyi şeyler de yaptı fakat son dönemde millete tepeden baktı ve hakaret etmeye başladılar gibi. Bir yaştan sonra buna katlanmak zor” dedi.