Dünya

Rehine yakınları, İsrail parlamentosu komitesini bastı: "Onlar ölürken siz burada oturamayacaksınız"

Şu anda Hamas'ın elinde 130 rehine olduğu tahmin ediliyor

22 Ocak 2024 15:09

T24 Dış Haberler

Hamas'ın elinde bulunan İsrailli rehinelerin bir kısmının yakınları, Kudüs'teki bir İsrail parlamento komitesi oturumunu bastı. Rehine yakınları, hükümeti rehineler için daha fazla adım atmaya çağırdı. 

Hamas'ın elindeki rehinelerin bir kısmının ailesi, Knesset Finans Komitesi'ni bastı. Protestocular, "Onları şimdi serbest bırakın, şimdi, şimdi!" sloganları attı. Siyah tişörtler giyen protestocular, "Onlar orada ölürken siz burada oturmayacaksınız" yazılı pankartlar taşıdı. 

 

Yaklaşık 20 kişinin gerçekleştirdiği eylem, Gazze savaşının dördüncü ayında ülke içinde artan muhalefetin sinyallerini veriyor. Şu anda Hamas'ın elinde 130 rehine olduğu tahmin ediliyor. 

TIKLAYIN | Netanyahu şartları reddettikten sonra Hamas, rehinelerin evlerine dönme "ihtimali yok" dedi

ABD, Katar ve Mısır'ın yeni bir serbest bırakma için arabuluculuk yapma çabaları, İsrail'in Hamas'ı yok etme çabası ile Hamas'ın İsrail'in geri çekilmesi ve hapishanelerindeki üst düzey militanlar da dahil olmak üzere binlerce Filistinliyi serbest bırakması talebini uzlaştırmaktan uzak görünüyor.

Pazar günü Netanyahu, Hamas'ın savaşı sona erdirmek ve rehineleri serbest bırakmak için sunduğu şu şartları reddetmişti. Hamas, İsrail'in tamamen çekilmesini ve Hamas'ı Gazze'de iktidarda bırakmasını istemişti. Bunun ardından Rehineler ve Kayıp Aileleri Forumu, Netanyahu'dan "Ekim fiyaskosunda kaçırılan sivilleri, askerleri ve diğerlerini terk etmeyeceğimizi açıkça belirtmesini" talep etmişti.