Spor

Real Madrid ve Partizan parkede birbirine girdi, Koç Obradovic Belgrad'a "sakin kalın" çağrısı yaptı

28 Nisan 2023 08:43

T24 Spor

Avrupa basketbolunun en büyük turnuvası EuroLeague'de İspanyol temsilcisi Real Madrid ile Sırp temsilcisi Partizan arasından oynanan karşılaşma, bitime iki dakikadan az süre kala çıkan kavga sebebiyle erken bitirilirken Partizan koçu Zeljko Obradovic, gerilimin karşılaşmadan sonra düştüğünü ifade etti.

Karşılaşmadan sonra konuşan Partizan koçu Zeljko Obradovic, oyuncuların duygularına yenik düştüğünü ancak karşılaşmadan sonra iki takım oyuncularının da birbiriyle selamlaştığını ve olanları ele aldığını ifade etti.

Obradovic, "Artık kararı verecek merci yetkililer. Olan şey hem basketbolun, hem de iki takımın imajına zarar verdi. Böyle şeyler asla olmamalı" dedi. 

Obradovic, Avrupa'da en korkunç salon atmosferlerinden birine sahip olmasıyla bilinen Belgrad'da Partizan taraftarının Real Madrid maçında sakin kalması için çağrı yapacağını belirtti. Partizan koçu, "Belgrad'a gittiğimizde bu konu hakkında konuşacağım. Herkesi sakinleştirmeye çalışıp, Real Madrid'i bizi ağırladıkları gibi ağırlamamızı isteyeceğim. Taraftarlarımız tabii ki bizi desteklemeli, ama Madrid'e karşı bir şey yapmamalılar" dedi. 

Madrid evinde 95-80 gerideyken ve playoff serisinde 2-0 geriye düşmek üzereyken İspanyol temsilcisinin forveti Sergio Llull, Partizan'ın ABD'li forveti Kevin Punter'a sert bir faul yaptı. Partizan oyuncuları faule tepki gösterdi ve yedek oyuncular da parkeye koştu.

Oyuncular birbirlerine yumruklar sallamaya başladı ve iki takımdan da bir oyuncu yere düştü. 

Hakemler, bilgisayardan kavganın tekrarını izledikten sonra neredeyse iki takımın da tüm oyuncularını diskalifiye etti. Hem Madrid'in hem de Partizan'ın maçı tamamlayacak oyuncusu kalmadığı için hakemler, normal sürenin bitimine 1 dakika 40 saniye kala maçı sonuçlandırdı. Karar doğrultusunda, 15 sayı önde olan Partizan maçın kazananı ilan edildi. 

EuroLeague karşılaşmada meydana gelen olayları kınarken, olanların turnuvanın değerlerini temsil etmediğini vurguladı.

EuroLeague, ayrıca bağımsız disiplin kurulunun 24 saat içinde cezaları açıklayacağını söyledi.