Kültür-Sanat

Razzie Ödülleri 2024: "Winnie the Pooh: Kan ve Bal" yılın en kötü filmi seçildi

10 Mart 2024 14:24

T24 Kültür-Sanat

Winnie the Pooh: Kan ve Bal, Razzie Ödülleri'nde 10 kategoriden beşini kazandı. 

Slasher türündeki film, AA Milne'in klasik masalının telif hakkının sona ermesinden yararlanarak Yüz Dönüm Ormanı'nın karakterlerini acımasız seri katiller olarak yeniden canlandırdı.

Oscar'lar Hollywood'un en iyilerini ödüllendirmeden bir gün önce açıklanan Razzie'ler yılın en kötü filmlerini belirleyip utandırıyor. Organizatörler ödüllerini "Oscar'ın çirkin kuzeni" olarak tanımlıyor.

Geçen yıl gösterime girdiğinde Pooh filmi bir dizi kötü eleştiri almıştı.

The Guardian, filmi "korkunç olmayan ve komik olmayanın korkunç bir kombinasyonu" olarak nitelendirerek bir yıldızla ödüllendirirken, Empire filmin, "sinemada gösterime giren bir korku filminde görülen en zayıf senaryo ve oyunculuk" olduğunu söyledi. 

Film en kötü film, en kötü senaryo, en kötü yönetmen ve en kötü uyarlama ödüllerini kazandı. Filmde kana susamış katiller olarak tasvir edilen Pooh ve Piglet de en kötü ekran çifti ödülünü kazandı.

Ancak olumsuz eleştiriler en kötü yönetmen ödülünü kazanan yönetmen Rhys Frake-Waterfield'i yıldırmadı. Filmin ve Bambi ve Peter Pan gibi sevilen çocuk karakterleri merkeze alan diğer korku filmlerinin devamının çekileceğini de duyuruldu.

ABD telif hakkı yasalarına göre, karakterlerin hakları 95 yıl boyunca saklanıyor. Bu sürenin sonunda karakterler yasal olarak herhangi bir izin ya da telif olmaksızın herkes tarafından paylaşılabilir, icra edilebilir ve yeniden uyarlanabilir. 

Walt Disney'in 1928 yapımı kısa animasyon filmi Steamboat Willie'nin telif hakkı 2024 yılının başında sona erdi. Mickey Mouse gibi giyinmiş maskeli bir katilin yer aldığı yeni bir slasher filminin fragmanı, telif hakkının sona erdiği aynı gün yayınlandı.

Kazananların tam listesi

En kötü film: Winnie the Pooh: Kan ve Bal

En kötü aktör: Jon Voight, Mercy

En kötü aktris: Megan Fox, Johnny & Clyde

Yardımcı kadın oyuncu: Megan Fox, Expend4bles

Yardımcı oyuncu: Sylvester Stallone, Expend4bles

Ekrandaki en kötü çift: Pooh & Piglet, Winnie the Pooh: Kan ve Bal

En kötü yeniden yapım, kopya veya devam filmi: Winnie the Pooh: Kan ve Bal

En kötü yönetmen: Rhys Frake-Waterfield, Winnie the Pooh: Kan ve Bal

En kötü senaryo: Winnie the Pooh: Kan ve Bal

Kurtarıcı ödülü: Fran Drescher