Spor

Raphael Varane 29 yaşında milli takımı bıraktı!

Raphael Varane, milli takımla 1 Dünya Kupası, 1 UEFA Uluslar Ligi Kupası kazanmıştı

02 Şubat 2023 16:18

2021 sezonunda 40 milyon euro karşılığında Manchester United'a transfer olan ve son Dünya Kupası'nda finale yükselen Fransa milli takımı kadrosunda yer alan Raphael Varane, milli takımdan emekli olduğunu açıkladı.

Varane, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "On yıl boyunca büyük ülkemizi temsil etmek hayatımın en büyük onurlarından biri oldu. Birkaç aydır düşünüyorum ve milli takımda emekli olmam için doğru zaman olduğuna karar verdim." ifadelerini kullandı.

Teknik direktör Didier Deschamps başta olmak üzere milli takımın tüm üyelerine teşekkür eden başarılı savunmacı, 2018'de kazandıkları şampiyonluğu asla unutmayacağını söyledi.

Fransa Milli Takımı ile 2018'de Dünya Kupası şampiyonluğu yaşayan Raphael Varane, Maviler'de 93 maçta süre aldı ve 5 kez rakip fileleri sarstı. Raphael Varane'ın formasını terlettiği Fransa Milli Takımı, Rusya'da düzenlenen 2018 Dünya Kupası'nı şampiyon tamamlamış, Katar'daki 2022 Dünya Kupası'nı ise finalde Arjantin'e kaybetmişti. Fransa'da son olarak Hugo Lloris ile Steve Mandanda milli takımı bırakmıştı.