Gündem

Rakiplerine fark attı ancak azasının lakabı muhtarlıktan etti

08 Nisan 2024 06:27

Bursa'da yeniden Hürriyet Mahallesi’ne muhtar seçilen Fatma Tunçezer'in (69) muhtarlığı, azalarından birinin lakabı oy pusulasında isminin yanına yazıldığı için İl Seçim Kurulu tarafından düşürüldü.

Osmangazi ilçesi Hürriyet Mahallesi Muhtarı Fatma Tunçezer, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde yeniden aday oldu. Tunçsezer, 5 adayın yarıştığı seçimlerde, 2 bin 659 seçmenden, bin 570’inin oyunu alarak yeniden muhtar seçildi. Tunçsezer, mazbatasını almayı beklerken, azası Nejat Tatlıcıoğlu'nun lakabı 'Boza'nın seçim pusulasına da yazılması nedeniyle İl Seçim Kurulu tarafından muhtarlığının düşürüldüğünü öğrendi.

"Matbaa broşürden bakıp basmış"

Tunçsezer yaşadığı şoku şu sözlerle anlattı:

"Pusulada adını aza olarak yazdığımız arkadaşın babası, yıllar önce burada tatlıcıydı. Kendisi vefat edince, oğlu Nejat Tatlıcıoğlu’nun lakabı ‘Boza’ olarak kaldı. Kendisi de seçim çalışmalarında dağıttığımız reklam afişlerinde, isminin yanına ‘Boza’ ibaresini yazdırmış. Oy pusulası basılırken, kendisinin de benim de haberim olmamasına rağmen, matbaacının da gözünden kaçarak, isminin yanına parantez içinde ‘Boza’ yazılmış. Biz de fark edemedik. Seçim başlamadan önce biz de pusulamızı sunduk. Herhangi bir sıkıntı görülmedi. Sonradan öğrendim ki bir tutanak tutulmuş, ama benim bu durumdan da sonradan haberim oldu."

"Seçmenin iradesi hiçe sayılamaz"

Kendisine destek veren seçmenleriyle birlikte, mahallesindeki Vahdettin Cebel Parkı'nda toplanarak imza kampanyası başlatan Tunçezer şöyle konuştu:

"Seçimden sonra bana sadece, isminin yanında ‘Boza’ yazılan Nejat Tatlıcıoğlu’nun azalığının düşeceği söylendi. Bizler de kutlama yaptık. 2’nci 403 oy almıştı. Bir diğeri 333 oy, bir diğer arkadaş 229 ve son arkadaş da 124 oy aldı. Ben de bin 570 oy aldım.”