Dünya

Putin 'ulusa seslendi', SSCB'yi andı: Bize geçmişte saldıranların yaşadığı kader belli; bugün daha büyük trajedi yaşarlar

29 Şubat 2024 14:44

T24 Dış Haberler

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, her yıl gerçekleştirdiği ulusa sesleniş konuşmasının açılışında Batı'yı Ukrayna savaşını kışkırtmakla suçladı ve mücadele mesajı verdi 

Moskova'daki Gostiny Dvor'da toplanan hükûmet yetkilileri, milletvekilleri ve sivil toplum temsilcileri önünde konuşan Putin, "Batı bir hesap yaptı ve çok uluslu halkımızın sert duruşu ve kararlılığına tosladı" dedi.

Putin, "Rusya, kimsenin iç işlerine müdahale etmesine izin vermez" dedi. 

Batı'yı Rusya'yı bir silah yarışına zorlamakla suçlayan Putin, Moskova'nın stratejik nükleer kuvvetlerinin kullanılmaya hazır olduğunu ancak bir küresel nükleer savaşın "medeniyeti yok edeceğini" ifade etti. 

Rus lider, "Batı'nın anlaması gerekiyor; bizim de onların topraklarında hedef yok edebilecek silahlarımız var" diye konuştu. 

Nazi Almanyası'nın 2. Dünya Savaşı sırasında Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği'ne yaptığı saldırıyı hatırlatan Putin "Bizim topraklarımıza birliklerini gönderenlerin yaşadığı kaderi hatırlıyoruz. Şim potansiyel müdahalecilerin yaşayacağı sonuçlar çok daha trajik olur" diye konuştu.

Putin, konuşmasının sonuna doğru Rusya'nın geleceği için Ukrayna'da zaferin çok önemli olduğunu vurguladı. Rus lider, "Hedeflerimizi gerçekleştirebilmemiz direkt olarak cephedeki askerlerimize bağlı, kendini vatan için feda edenlerin cesareti ve kararlılığına bağlı" dedi. 

Putin, "Zaferlerimize, başarımıza ve Rusya'nın geleceğine inanıyorum" diye konuştu.