Dünya

Pulitzer ödüllü şair Anne Boyer, NYT Magazine Şiir Editörlüğü görevinden istifa etti: Artık savaş kışkırtıcısı yalanlar yok

Boyer, kaleme aldığı istifa mektubunda, "Bizi bu mantıksız acıya alıştırmak isteyenlerin 'makul' tonları arasında şiir hakkında yazamıyorum" ifadelerini kullandı

18 Kasım 2023 12:48

T24 Dış Haberler

Pulitzer ödüllü şair, deneme yazarı ve The New York Times (NYT) Magazine’nin şiir editörü Anne Boyer; İsrail’in Gazze’yi işgalinin ABD desteği ile sürdüğünü ifade ederek görevinden NYT Magazine'deki görevinden istifa etti. 

Boyer, kaleme aldığı istifa mektubunda, "Bizi bu mantıksız acıya alıştırmak isteyenlerin 'makul' tonları arasında şiir hakkında yazamıyorum" ifadelerini kullandı. 

NYT'nin Gazze'deki savaşla ilgili haberleri kullandığı dili de hedef alan Boyer'in istifa mektubunun tamamı şöyle: 

New York Times Magazine'in şiir editörlüğünden istifa ettim. 

"İsrail devletinin Gazze halkına karşı yürüttüğü ABD destekli savaş herkes için bir savaş değildir. Ne İsrail'in ne ABD'nin ne de Avrupa'nın ve özellikle de onlar adına savaştıklarını iddia edenler tarafından iftiraya uğrayan pek çok Yahudi'nin güvenliği söz konusu değildir. Tek kârı petrol çıkarları ve silah üreticilerinin ölümcül kârıdır.

"Bu savaş sadece füzeler ve toprak işgallerinden ibaret değil"

Dünya, gelecek, kalplerimiz, her şey bu savaş yüzünden küçülüyor ve zorlaşıyor. Bu savaş sadece füzeler ve toprak işgallerinden ibaret değil. On yıllardır süren işgal, zorla yerinden edilme, mahrum bırakılma, gözetim, kuşatma, hapis ve işkenceye direnen Filistin halkına karşı devam eden bir savaş.

Mevcut durumumuz kendini ifade etmek olduğu için, bazen sanatçılar için en etkili protesto biçimi bunu reddetmektir.

"Artık savaş kışkırtıcısı yalanlar yok"

Bizi bu mantıksız acıya alıştırmak isteyenlerin 'makul' tonları arasında şiir hakkında yazamıyorum. Artık korkunç örtmeceler yok. Artık sözlü olarak sterilize edilmiş cehennem manzaraları yok. Artık savaş kışkırtıcısı yalanlar yok.

Eğer bu istifa haberlerde şiir büyüklüğünde bir boşluk bırakıyorsa, o zaman şimdiki zamanın gerçek şekli budur"