Sağlık

Prof. Dr. Müftüoğlu: “X salgını” diye bir salgın hâlâ söz konusu değildi, sadece muhtemel bir hastalık senaryosundan ibaret!

“Korkunun kaynağı öncelikle sosyal medyadaki klavye delikanlıları”

25 Ocak 2024 09:25

Prof. Dr. Osman Müdtüoğlu, “’X salgını’ diye bir salgın hâlâ söz konusu değildir, ‘X hastalığı’ sadece muhtemel bir hastalık senaryosundan ibarettir, gerçek bir hastalık değildir” diye yazdı.

Hürriyet'teki köşesinde “Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) ve örgüte üye ülkelerin uzmanları, yıllık toplantılarında yakın bir tarihte çıkabilecek yeni bir pandemiyi “X PANDEMİSİ” olarak kodlayıp bu muhtemel pandemiye karşı proaktif bazı eylem planlarını her yıl yeniden hazırlar. Bu planları da sık sık uluslararası toplantılarda ülke yöneticileri ve yetkililerle paylaşarak ülkelerin sağlık sistemlerini gelecekteki o muhtemel pandemiye karşı nasıl hazırlayacaklarını, dünya ölçeğinde nasıl bir işbirliği planı yapılması gerektiğini tartışmaya açarlar. Peki, bu tartışma, bu yeni korku nereden çıktı?” diyen Müftüoğlu, şunları kaydetti:

“Korkunun kaynağı öncelikle sosyal medyadaki klavye delikanlılarıdır. Ve onların çıkardığı bu tür yaygaralara asla kulak asmamak lazımdır. Bilelim ki şimdilik ortada mevcut bir ne ‘X’ ne de ‘Y’ pandemisi söz konusu değildir.”

Yazının tamamını okumak için tıklayın.