Sağlık

Prof. Dr. Müftüoğlu, “pandemi, ekonomi, deprem etkiledi” dedi, uyardı: Önümüzdeki günlerin en önemli sağlık gündemlerinden biri de diş sıkma olacak

03 Nisan 2023 10:39

Hürriyet yazarı Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, ekonomik sorunlar, pandemi, Rusya-Ukrayna savaşı ve ardından yaşanan deprem felaketinin ruhsal sağlığı derinden etkilediğine dikkati çektiği bugünkü yazısında, “Anlaşılan o ki önümüzdeki günlerin en önemli sağlık gündemlerinden biri de diş sıkma problemi ve onunla ilişkili sağlık sorunları olacak” dedi.

Müftüoğlu, “Özellikle 6 Şubat travmasının en önemli sonuçlarından biri ise ‘diş sıkma şikâyeti’ ve onun sonuçları oldu. Son günlerde “baş, boyun, çene ve kulaklara vuran şiddetli ağrı” yakınmalarıyla hastanelere müracaat eden hasta sayısında muazzam bir artış var. İncelemelerimiz bu artışın arka planındaki esas faktörün ‘diş sıkma rahatsızlığı/bruksizm’ olduğunu gösteriyor. Konuştuğum kulak burun boğaz ve diş sağlığı uzmanı meslektaşlarım da benimle aynı düşüncedeler. Özellikle diş hekimi dostlarım son zamanlarda çene eklemi rahatsızlıklarıyla müracaat eden hastalarının çoğunda arka plandaki temel nedenin ‘aşırı stres ve kaygıya bağlı geceleri sık tekrarlayan diş sıkmaları’ olduğunu belirtiyor” diye yazdı.

Yazının tamamını okumak için tıklayın.