Gündem

Prof. Dr. Alpak: 300 öğrenciyle beş yılda sokak köpekleri sorununu çözeriz

“İstanbul’da yaklaşık 400 bin sokak köpeği var. Biz 300 öğrenciyle köpekleri kısırlaştırarak bu sorunu 5 yıl içinde çözebiliriz”

11 Şubat 2024 08:30

Başta köpekler olmak üzere sokak hayvanlarıyla ilgili tartışmalar sürerken Cerrahpaşa Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Alpak'tan insani bir çözüm önerisi geldi. Alpak, “İstanbul’da yaklaşık 400 bin sokak köpeği var. Biz 300 öğrenciyle köpekleri kısırlaştırarak bu sorunu 5 yıl içinde çözebiliriz” dedi.

İstanbul’da yaklaşık 400 bin sokak köpeği yaşadığını tahmin ettiklerini ve bu büyük rakamın zaman zaman sorunlara neden olduğunu söyleyen Alpak, Hürriyet gazetesine konuştu.

Alpak, devletin bu konuya çok ciddi bir şekilde eğilmesi gerektiğini vurgulayarak, “Fakülte olarak işbirliğine hazırız” dedi, getirdiği çözüm önerisini ve nasıl uygulanacağını anlattı:

“Sokaktaki köpeklerin sayısının son yıllarda giderek arttığını biliyoruz. Bunun nedeni vazgeçilmiş hayvanlar ve hayvan popülasyonun kontrolsüz büyümesi. Ancak bu sorunun 5 yıl içinde çözülebileceğini öngörüyorum. İstanbul Valisi Davut Gül’ün davetiyle AFAD’da yaptığımız toplantıda sokak köpeklerinin durumunu ele aldık. Konuyla ilgili çözüm önerilerimiz de haliyle hayvanların iyi olma hallerini sürdürmeleri üzerineydi. Çünkü fakülte olarak tarafımız belli, sokak köpeklerinden yanayız. Bizim işimiz tüm hayvanların konforlu bir şekilde yaşamalarını devam ettirmelerini sağlamak."