Dünya

Penguendi, şövalye oldu

Norveç Kraliyet Muhafızları'nın 'fahri kurmay albay' ilan ettiği bir penguen, düzenlenen bir törenle şövalye oldu.

16 Ağustos 2008 03:00

Norveç Kraliyet Muhafız Alayı'nın 1972'den bu yana sürdürdüğü bir gelenek kapsamında, İskoçya'nın başkenti Edingburgh'daki hayvanat bahçesinin 'elit' sakinlerinden olan penguen Nils Olav en sonunda hayallerindeki rütbeye kavuştu ve 'şövalye' ilan edildi.

KURMAY ALBAY PENGUENİN ŞÖVALYELİK TÖRENİ BÖYLE GEÇTİ

Norveç Kraliyet Ailesi'ni korumakla görevli olan Kraliyet Muhafızları'nın, Edingburgh hayvanat bahçesindeki penguenlere olan ilgisi 1972 yılında, bu alayın, Edinburg Askeri Bando Gösterisi'ne katılmak üzere bu kente gelmesine uzanıyor.

O tarihte muhafızların başında bulunan Teğmen Nils Olav, hayvanat bahçesindeki bir pengueni çok sevmiş ve onu kendi birliklerinin maskotu ilan etmişti. Gösteri için Edinburgh'a her
gelişlerinde birlikten özel ilgi gören o penguen, daha sonra Norveç Kraliyet Muhafızları'nın fahri üyesi olmuştu. İlk penguenin ölümünün ardından, onun soyundan gelen ikinci bir penguen daha törenle fahri üye yapılmıştı.

Dili olsa 'Merhaba asker' diyecek

Dün yine bando gösterisi için Edinburgh'a gelen Norveç Kraliyet Muhafızları, bu kez işi biraz daha ileri götürüp, ilk penguenin üçüncü neslinden olan bir pengueni şövalye ilan etti. Teğmen Nils Olav'ın ismiyle anılan bu penguene 2005 yılında, birlik tarafından 'fahri kurmay albay' rütbesi verilmişti.

Dünkü törende muhafızların önünden başı dik bir asker edasıyla geçen penguen Nils, dili olsa neredeyse 'Merhaba asker' diyecek kadar otoriter görünüyordu. Normal şövalyelik törenlerindeki gibi kılıçla omzunda istavroz çıkarılarak kutsanan ve alkışlar arasında şövalye ilan edilen penguen Nils, sağ yüzgecinin üzerindeki şövalyelik nişanını da 'gururla' taşıdı. (Tempo24)