Gündem

Para için yeğenlerini ve engelli kardeşini rehin aldı!

12 Temmuz 2022 21:50

Antalya’da, ailesi ile yaşadığı tartışma sonrası evde bulunan 5 yeğenini ve engelli kardeşini bıçakla rehin alan şahıs; çocukları 16 bin lira karşılığında serbest bırakacağını söyledi. 

Olay, Muratpaşa ilçesi Muratpaşa Mahallesi 576. Sokak'ta meydana geldi. Edinilen bilgiye göre; kardeşleriyle yaşayan A.A., sabah saatlerinde annesi ve erkek kardeşi ile 'dolapta bulunan etlerin parçalanması' yüzünden tartıştı. Tartışma büyüyerek kavgaya dönüşmesi üzerine aile üyeleri polis karakoluna giderek, kardeşlerinden şikayetçi oldu. Şikayet sonrasında A.A. için evden uzaklaştırma kararı alındı. 

A.A. ise aile yakınları karakolda iken eve gelerek, evde bulunan 5 yeğenini ve engelli kardeşini bıçakla rehin alıp babasını ve kardeşlerini aradı. Şahsın eve gelen kardeşleri ve babası içeri giremedi. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis ve itfaiye ekibi sevk edildi. 

Yaşları 4 ile 17 arasında değişen 6 çocuğu rehin alan şahıs, çocukları serbest bırakması karşılığında hesabına 16 bin lira para gönderilmesini istedi. Polis ekipleri ise sürekli şahıs ile irtibat kurarak hesabına paranın gönderileceğini belirtti.

Şahıs yaklaşık 1 saat sonra ikna edilen A.A., karakola götürüleceği sırada aile üyelerinin saldırısına uğradı. A.A., kendisini saldırıdan koruyan polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. 

Çocukları rehin alınan kız kardeşi ise sinir krizi geçirdi. (İHA)