Seçim 2024

Özgür Özel ve ekibi, "sandıkta birleşme" hedefiyle sahaya iniyor

"Rant düzeninin şehirlerinize dönmesine izin vermeyin"

27 Şubat 2024 09:09

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) lideri Özgür Özel, partinin merkezi yönetim ve parti meclisi toplantılarında yerel seçim stratejisini belirledi. Özel ve ekibi, "sandıkta birleşme" hedefiyle seçim maratonuna başlıyor.

Kapsayıcı siyaset dili

Sözcü'den Sarp Sağkal'ın haberine göre, "Türkiye ittifakı" adı verilen strateji ile seçmenleri birleştirmeyi hedefleyen CHP, farklı siyasi görüşlerden seçmenlere kucaklayıcı bir yaklaşım sergilemeyi planlıyor. Parti, ayrıştırıcı değil, birleştirici bir dil kullanarak, yerel seçimlerde geniş bir seçmen kitlesini kendine çekmeyi amaçlıyor. Bu yaklaşım, siyasi kutuplaşmanın yoğun olduğu bir dönemde, CHP'nin kapsayıcı ve birleştirici politikalar izleme kararlılığını ortaya koyuyor.

CHP'nin güçlü adayları

Hedeflerinin seçmeni CHP’nin çıkardığı güçlü adaylara yönlendirmek olduğunu vurgulayan kurmaylar, "İttifak olmasa bile büyükşehirlerde başkanlarımız aynı başkanlar. Halka hizmet getiren, insanları ayrıştırmayan başkanlar. Vatandaşlara söyleyeceğimiz "Bu hizmeti, birleştirici dili koruyun, rant düzeninin şehirlerinize dönmesine izin vermeyin" olacak. Elimizde olmayan belediyelere söylediğimiz ise "Biz büyükşehirlere iyi bir hizmet getirdik. Siz de bunu kendi şehrinize getirebilirsiniz" olacak. Bu şekilde seçmenin CHP’nin güçlü adaylarında birleşeceğine inanıyoruz" değerlendirmesini yaptı.

Özel'in bu haftaki programı

CHP örgütlerinin il başkanları da bugün Meclis’teki son grup toplantısını yapacak Özel ile genel merkezde bir araya gelecek. Özel yarın Muğla’da aday tanıtım toplantısına katılacak.

Perşembe günü de Bursa’da olacak Özel’in sonrasında sırasıyla Bursa, İstanbul, Manisa ve Tekirdağ’a gitmesi bekleniyor. Özel’in Çorlu tren kazası ile ilgili davayı izleyeceği belirtiliyor.