Politika

Özgür Özel'den "Süper Kupa krizi" açıklaması: Bu soytarılığa son verin

29 Aralık 2023 16:41

Galatasaray ile Fenerbahçe arasında Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da bu akşam oynanacak olan Turkcell Süper Kupa maçı öncesi "İstiklal Marşı" ve "Atatürk pankartı" krizi yaşandığı iddia edildi. CHP Genel Başkanı Özgür Özel yaşanan krize ilişkin olarak, "Yetkilileri uyarıyoruz; bu soytarılığa son verin!" dedi.

Galatasaray ile Fenerbahçe arasında Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da oynanacak olan 2023 Turkcell Süper Kupa maçı öncesi Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün pankartı ve tişörtlerine izin verilmemesi üzerine kriz yaşandığı bildirildi. TFF de Süper Kupa öncesi yaşanan krizle ilgili açıklamada bulundu ve Galatasaray ve Fenerbahçe'nin sahaya çıkmaması gündeme geldi. Konuya dair bir açıklama da Özel'den geldi.

TIKLAYIN - TFF'den Süper Kupa öncesi yaşanan krizle ilgili açıklama!

TIKLAYIN - Süper Kupa öncesi Atatürk posteri ve İstiklal Marşı krizi; Galatasaray ve Fenerbahçe'nin sahaya çıkmaması gündemde!

"Atatürk pankartına tahammül edemeyenlerin şimdi İstiklal Marşı'na da izin vermeyeceği bilgileri geliyor"

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, yaşanan krize dair sosyal medya hesabından tepki gösterdi. Özgür Özel şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye'nin Süper Kupa Finali Suudi Arabistan'da oynanmaz demiştik. Dinlemediniz. Riyad'da kurucumuz Mustafa Kemal Atatürk'ün sözlerinin bulunduğu pankarta tahammül edemeyenlerin şimdi İstiklal Marşı'na da izin vermeyeceği bilgileri geliyor.

Kulüplerimizin arkasındayız. Yetkilileri uyarıyoruz; bu soytarılığa son verin!"

CHP'li Başarı: Takımlarınızı çekin

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, da yaşananlara tepki gösterdi ve takımlara "çekilin" çağrısında bulundu:

"Cumhuriyet’in 100’üncü yılında tüm ısrarımıza ve muhalefetimize rağmen Süper Kupa finalini Riyad’da oynatacaklardı. Yapmayın dedik, takımlar, herkes, tüm ülke muhalefet etti. Ama bugün görüyoruz ki utanarak, üzülerek söylüyorum, İstiklal Marşımızın okunmasını tartışıyorlar. Cumhuriyet, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün adını, tişörtlerini tartışıyorlar. Bir parça utanın.

Bu hafta Mehmet Akif Ersoy’un ölüm yıl dönümü. Hiç mi sıkılmıyorsunuz? Bu bizim için ülkemiz için cinnet sebebi, yerli ve milli arkadaşlar. Takımlarımızı çekin, Türkiye'yi ve bu ülkeyi daha fazla utandırmayın. Biliyorum, siz o duyguyu çoktan yitirdiniz ama bizim için İstiklal Marşı, Cumhuriyet ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmazsa olmaz."