Seçim 2024

Özgür Özel'den mitinge ezan arası: Dinleyip öyle devam edelim

10 Mart 2024 16:48

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Edirne Halk Buluşması'nda konuşması sırasında ezan okununca, "Ezanı dinleyip devam edelim" diyerek ara verdi. Özel, AKP ve Cumhur İttifakı adaylarının afişlerini eleştirerek, "Bütün Türkiye'de Erdoğan'ın afişleri boy boy asılmış. İki şehirde çok az. Biri İzmir biri Edirne. Altı oktan çekinen var mı? Gurur duyuyoruz" dedi. 

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Edirne Halk Buluşması'na katıldı. Konuşması sırasında ezan okununca Özel ara vererek, "Ezanı dinleyip öyle devam edelim" dedi. 

Özel'in konuşmasından öne çıkanlar şöyle: 

"Edirne’de çok enteresan bazı gelişmeler var. Seçim bütün Türkiye’de yaşanıyor. Bütün şehirlerde Tayyip Erdoğan’ın boy boy resimleri her yeri kaplamış, iki şehirde çok az. Yasak. Biri İzmir, biri Edirne. Adayların partinin simgesi ne? Bizimki altı ok. Gösterin altı oku, utanan çekinen var mı? Gururla yakamıza takıyoruz. Filiz Hanım’ın bütün posterlerinin üzerinde altı ok var partimizin ismi var ama Ak Parti bir İzmir’de bir Edirne’de ampulünü mikroskopla ara. O kadar küçük koymuşlar. Niye? Tayyip Erdoğan’ın resminden niye çekiniyorsunuz? Ampulden niye çekiniyorsunuz? Çünkü siz de biliyorsunuz ki, Edirne’nin yiğit, mert, kalbinde Atatürk sevgisi, vatan bayrak sevgisi olan bu insanlarından oy isteyen kişiler aman Tayyip Bey’i hatırlamasınlar. Çünkü Tayyip Bey, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e iki ayyaş diyor. Onu biliyor da ondan gizliyor onu. Gazi Mustafa Kemal Atatürk diyor ki benim iki büyük eserim var: Bunlardan biri Türkiye Cumhuriyeti birisi Cumhuriyet Halk Partisi. Partimizle gurur duyuyoruz. Partimizin altı okunun her birisiyle gurur duyuyoruz. Ama birileri partilerinin amblemini gizleyerek onların Fesli Deli Kadir’in keşke Yunan kazansaydı dediğini unutturmaya çalışıyorlar size.

"TRT Genel Müdürü er ya da geç Özgür Özel senin alnını karışlayacak"

TRT'nin çalışanına, kameramanına, muhabirine bir şey demeyin. Onların da içi yanıyor. Geliyorlar burada çalışıyorlar ama yayına verilmiyor. AK Parti'nin Ankara, İzmir adaylarını her gün 15 dakika veriyor bizim adaylarımızı daha bir dakika bile vermediler. Bu TRT en son ne yaptı biliyor musun? İşimiz gücümüz Türkiye filmimizi 20 gün önce teslim ettik. Hukuk servisine yolladılar. Normalde bir günlük iş. Her sorduğumuzda inceliyoruz dediler. Bunu yapan TRT Genel Müdürü er ya da geç Özgür Özel senin alnını karışlayacak. Herkesten vergi alıyorsunuz. Parasıyla reklam yayınlatacağız. AKP, MHP yayınlayacaksın ama CHP'nin reklamını yayınlamıyorsun. Senin de sana o talimatı verenin de bunu burnunundan fitil fitil getireceğim.

"Büyükerşen nehirlerinizi temizleyecek"

Buraya bir selam getirdim. Önümüzdeki günlerde bir ziyaretçiniz olacak. 3 nehrin arasındasınız. Üçü de kirli ve sorunlu. Ama bu işi Türkiye’de bilen birisi var. 31 Mart’a kadar birazcık işi var ama arada birkaç saatliğine gelir. 1 Nisan’dan sonra Filiz Başkanımla birlikte toplanacaklar. Biz ne yapabiliriz? AB çevre fonları ne yapabilir bakacaklar. Ben dünyadaki siyasi akrabalarımızın elinden geleni yapmasını sağlayacağım. Bu üç nehri temizleyeceğiz ayrıca o nehirleri hem turizme hem kente kazandıracağız. Bu işi yaparken işin başında Yılmaz Büyükerşen olacak. Porsuk’u nasıl temizlediyse burayı da o şekilde temizlememiz için çalışacağız. Hoca 31’inden sonra CHP’li belediyelerin eş güdüm eğitim ve denetiminden sorumlu genel koordinatör. İlk iş Edirne’ye geliyor, nehirlerini temizlemeye başlıyoruz."