Gündem

Özgür Özel'den Erdoğan'a Süper Kupa yanıtı: Orada yaşananların sebebi sensin sen!

31 Aralık 2023 15:06

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, memleketi Manisa’da, Pençe- Kilit operasyon bölgesinde şehit olan Enis Budak’ın ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Özel, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Galatasaray ile Fenerbahçe arasında Suudi Arabistan'da oynanması planlanan ancak ertelenmek zorunda kalan Süper Kupa finaliyle ilgili muhalefet partilerinin sözlerini ‘istismar siyaseti’ olarak değerlendirmesine de sert bir dille tepki gösterdi. Özel, "Atatürk’ün adını anmayan, kabrine gitmeyen, İstiklal Marşımıza dahi tahammül edemeyen, hatta Atatürk’ün askerini, ‘Merhaba asker’ diye kendi dilinde selamlamak yerine, Arapça selamlayan bir adamın ayağına Atatürk’ün iki takımının maçını götürürsen bu olur. Halen daha bizi suçluyor. Suçluluk psikolojisindendir. Hani diyor ya ‘sebebi benim ben, her şeyi ben biliyorum ben' Orada yaşananların sebebi sensin sen Tayyip Erdoğan, başka kimse değil" dedi.

Erdoğan, Necip Fazıl Ödülleri programında yaptığı konuşmada, CHP’ye yönelik olarak, “CHP ve şürekası ders vermeyi bıraksınlar şayet samimiyseler gitsinler önce bölücü örgütün uzantısı ittifak noktalarından hesap sorsunlar. Dünkü olayın mecrasından çıkarılarak şov ve provokasyon malzemesi yapılmasına müsaade edemeyiz" ifadelerini kullanmıştı.

Özel, “Ben 2024 yılının bir milat olmasını diliyorum. Acıda ve kederde birleşebilen, sevinçte ortaklaşabilen bir ülke haline dönüşmek için ilk adımı kim atması gerekiyorsa atsın. Biz ilk adımı atıyoruz. 2023’te yaşanan ne varsa o konuda acılarımızı kalbimize gömdük ancak bizden yana yapılan her şeyi unuttuk, gitti. Önemli olan 2024’de şehit cenazeleri şehit cenazesi gibi yaşansın. Milli maçlar, milli maç gibi yaşansın. Acıda, kederde, tasada ve mutlulukta bir bütün olarak davranabilmeyi, bu alanlara siyaset sokmamayı, biz üzerimize ne düşüyorsa bu konuda yapacağız. Herkes bu konuda hassasiyet gösterirse, bu acı olaylardan güzel ülkemiz bir kazanımla çıkmış olur. Yok aynı şekilde devam etmeye kalkarlarsa bundan ne Türkiye kazanır ne kendileri kazanır” diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, bugün Manisa’da Şehit Enis Budak’ın ailesine yaptığı taziye ziyaretinde bulundu. Özel ziyaret sonrası yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Baltayı taşa vurdular”

“Geçtiğimiz hafta şehidimizi kaybetmiştik, cenaze törenine katılmıştık. Cenaze töreninde de hem şehit ailemizi hem bizleri üzen bir provokasyon da yaşanmıştı. Sağ olsunlar, Ankara’da olduğum sırada ailemiz bir açıklama da yapmıştı. Manisa’da şehidimizin ailesini ziyaret etmek istedim. Şehidimizin 6 kız kardeşi 1 erkek kardeşi var. Onlarla bir araya geldik, hatırlarını sorduk. Bundan sonraki süreçte şehidimiz, öncelikle Manisa’mızın ve bütün Türkiye’nin şehididir, hepimizin şehididir. Daha önce de ilişki içinde olduğumuz tanıştığımız, görüştüğümüz bir aile. Mahalle muhtarımız burada, ilçe başkanımız, il başkanımız sürekli iletişimde olduğumuz bir aile. Sürekli iletişimde olduğumuz bir ailemiz. Bundan sonra da yakından takip edeceğiz şehidimizin kardeşlerini ve aileyi. Kendileri bir kez daha yaşananlarla ilgili üzüntülerini dile getirdiler. Zaten bu mahalle, bu aile acısını yaşarken, şehir dışından özellikle ilçelerden ve komşu illerden getirilen bir siyasi partiye ait bir grup provokatörün yaptıklarından ne Atatürk Mahallesi mesuldür ne Manisamız mesuldür ne de gerçek vatanseverler, gerçek milliyetçiler mesuldür. Orada yapılan iş, bir siyasi maksat taşıyan, bizleri itibarsızlaştırmaya çalışan, özellikle şehidin Manisa’da olmasından dolayı itibarsızlaştırarak, ‘Ana muhalefet lideri, kendi memleketinde şehit cenazesinde protesto edildi’ diye bir haber yapmak isteyenlerin maksatlı çabalarıdır. Ama baltayı taşa vurdular. Çünkü geçmişte bir arada olduğumuz ve geçen gün sağ olsunlar kendi kendi ifadeleriyle ‘Özgür Özel bizim de evladımızdır’ dedikleri bugün de tekrar ettikleri bir yaklaşım söz konusu. Yani ‘Özgür Özel, Manisa’da şehit cenazesinde protesto edildi’ haberini arayanlar, ‘Özgür Özel bizim evladımızdır, Manisa’nın gururudur, hepimizin gururudur’ diyen bir şehit ailesi ile karşılaştılar. Bu da şundan kaynaklanıyor. Siz iyi niyetli olursanız her şey iyi olur. Siz kötüyseniz, kötü niyetliyseniz her işiniz böyle aksi gider ve sonunda böyle mahcup olursunuz.

"Biz ilk adımı atıyoruz, acılarımızı kalbimize gömdük ancak bizden yana yapılan her şeyi unuttuk, gitti"

Ben 2024 yılının bir milat olmasını diliyorum. Acıda ve kederde birleşebilen, sevinçte ortaklaşabilen bir ülke haline dönüşmek için ilk adımı kim atması gerekiyorsa atsın. Biz ilk adımı atıyoruz. 2023’te yaşanan ne varsa o konuda acılarımızı kalbimize gömdük ancak bizden yana yapılan her şeyi unuttuk, gitti. Önemli olan 2024’de şehit cenazeleri şehit cenazesi gibi yaşansın. Milli maçlar, milli maç gibi yaşansın. Acıda, kederde, tasada ve mutlulukta bir bütün olarak davranabilmeyi, bu alanlara siyaset sokmamayı, biz üzerimize ne düşüyorsa bu konuda yapacağız. Herkes bu konuda hassasiyet gösterirse, bu acı olaylardan güzel ülkemiz bir kazanımla çıkmış olur. Yok aynı şekilde devam etmeye kalkarlarsa bundan ne Türkiye kazanır ne kendileri kazanır.”

“Orada yaşananların sebebi Tayyip Erdoğan”

Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Galatasaray ile Fenerbahçe arasında Suudi Arabistan'da oynanması planlanan ancak ertelenmek zorunda kalan Süper Kupa finaliyle ilgili muhalefet partilerinin sözlerini ‘istismar siyaseti’ olarak değerlendirmesine ilişkin görüşlerinin sorulması üzerine de şunları söyledi:

“Cumhuriyet’in 100. yılında Türkiye’nin iki güzide kulübünün Atatürk’ü seven iki kulübün maçını Atatürk düşmanı Suudi Arabistan’a muhalefet partileri mi almış. Anıtkabir’e gitmeyen Suudi Arabistan’a Cumhuriyetin 100. yılının en büyük kupasını götürmek hangi aklın ürünü. O bakanı, o TFF Başkanını ben mi atadım, ben mi destekliyorum. Böyle bir durumu Türkiye’ye yaşatanlar samimi bir özür dileyip özeleştiri yapacaklarına, yine dönüyorlar muhalefeti suçluyorlar. Muhalefet ne yapsın. 4 ay önce ‘bu maç orada oynanmaz’ dedim. 3 ay önce ‘bu maçın yerini değiştirin’ dedim. 2 ay önce ‘bu maçın doğru yeri İzmir Atatürk Stadı’dır’ dedim. Atatürk’ün adını anmayan, kabrine gitmeyen, İstiklal Marşımıza dahi tahammül edemeyen, hatta Atatürk’ün askerini, ‘Merhaba asker’ diye kendi dilinde selamlamak yerine, Arapça selamlayan bir adamın ayağına Atatürk’ün iki takımının maçını götürürsen bu olur. Halen daha bizi suçluyor. Suçluluk psikolojisindendir. Hani diyor ya ‘sebebi benim ben, her şeyi ben biliyorum ben Orada yaşananların sebebi sensin sen Tayyip Erdoğan, başka kimse değil.”

CHP’nin bugün yayınladığı bildiriye ilişkin bir soru üzerine de Özel şöyle konuştu:

“Biz, Cumhuriyet Halk Partisi’ne şöyle talepler geldi her yerden. Meclis ortak bildiriye bu sefer siz çağırın onlar imza atamasın. Biz geçen seferki tutarlılığımızdayız. Sorumluyla birlikte imza atamayız. O gün o şehitlerin sorumlusu bizle bir imza at dedi, biz atmadık. Bugün de bu maçın sorumlusu odur. Biz onlara ‘gelin imza atalım’ deyip yanımıza almayız. Cumhuriyet Halk Partisi kendi doğruları olan bir parti. Doğru bildiğimiz bildiriyi yine tek başımıza yayınladık.”

TIKLAYIN - CHP'den Süper Kupa açıklaması: Sorumluları aklayacak işlerin içinde olmayacak, kendi özgün tavrımızı göstermeye devam edeceğiz

“Barış ve sağlık dolu bir 2024 diliyorum”

Özel 2024 yılı için de şunları söyledi:

"Böyle acıların yaşanmadığı, hiçbir annenin gözyaşı dökmediği bir 2024 diliyorum. İki şeyin rengi yok. Bir, annelerin gözyaşının rengi yok. İki, emekçinin alın terinin rengi yok. 2024’te hiçbir annenin, Türk’ün, Kürt’ün, Alevi’nin, Sünni’nin, bu memlekette yaşayan, bu dünyada yaşayan hiçbir annenin gözyaşı dökmediği bir 2024 diliyorum. Filistin’deki mezalimin durduğu bir 2024 diliyorum. Savaşsız, kavgasız bir 2024 diliyorum. Barış ve sağlık dolu 2024 diliyorum.”