Seçim 2024

Özgür Özel'den belediye başkanlarına "mal varlığı" talimatı

"Onlar korku dolu yağmur bulutlarını, biz ise aradan çıkan güneşi, mavi gökyüzünü ve güzel günlere olan inancımızı temsil ediyoruz"

13 Mart 2024 14:23

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İzmir Ödemiş'te düzenlenen halk buluşmasında açıklamalarda bulundu. Özel, 31 Mart'ta gerçekleşecek yerel seçimlerin ardından CHP'li belediye başkanlarının nasıl bir yol izleyeceğini detaylandırdı. Özel, "Hayati başkan, seçim kazanacak. İtiraz sürecinin ardından, inşallah 2 ya da 3 Nisan'da mazbatamızı alacağız. Belediyeye gittiğimizde, devir teslim töreni için mevcut başkana çiçekle teşekkür edeceğiz. Ancak, çiçek vermeden önce, cebimizden bir kağıt çıkarıp camdan içeri uzatacağız. Bu kağıtta malvarlığımız yazacak; neyimiz var, neyimiz yok herkes bilecek. Tüm CHP'li belediye başkanları, göreve başlarken malvarlıklarını ilan edecekler ve her sene bunu yenileyecekler" dedi.


Özel'in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Birileri gibi belediye başkanlığı yapıp zenginleşmeyeceğiz"

Özgür Özel, 31 Mart seçimlerinin ardından CHP'li belediye başkanlarının nasıl bir yol izleyeceklerini anlattı. Özel, kazanılan seçimlerin ardından itiraz sürecinin takip edileceğini ve 2 veya 3 Nisan'da mazbataların alınacağını ifade etti. Devir teslim sırasında, mevcut başkana çiçekle teşekkür edileceğini, ancak bu jestten önce, yeni başkanın cebinden bir kağıt çıkararak camdan içeri uzatacağını belirtti. Bu kağıtta başkanın malvarlığı detaylarının yer alacağını, böylece herkesin neye sahip olduğunu bileceğini aktardı. Özel, CHP'li tüm belediye başkanlarının göreve başlarken ve her yıl malvarlıklarını ilan edeceklerini vurgulayarak, parti olarak şeffaflığa ve dürüstlüğe önem verdiklerini, belediye başkanlığı görevini zenginleşme aracı olarak kullanmayacaklarını açıklamalarında bulundu.

"Hayati Başkan'ı size emanet ediyorum"

"Hayati başkan mali müşavir çalışkan bir arkadaşımız. 3 yıl gençlik kolları başkanlığımızı yaptı, ilçe başkan yardımcılığımızı yaptı, siyasetten, gençlik kollarından geliyor. CHP'nin İzmir'de 40 yaş altındaki 12 göz bebeği gencinden bir tanesi. Tire'nin her yaştan gençlerine onu emanet etmeye geldim. Bu partinin kurucusu Cumhuriyetin kurucusu diyor ya, benim 2 büyük eserim varsa bunlardan biri Cumhuriyet ise diğeri CHP'dir. Partimizin ilk genel başkanı cumhuriyeti kurdu ancak Cumhuriyeti Hayati gibi gençlere emanet etti. Bizde Hayati'yi Tire'de vatanını, milletini, Atatürk'ü seven herkese emanet ediyorum.

"Tire'de öndeyiz"

"Hayati başkan 'Tire ittifakını kurduk' dedi. Geçen seçimde Tire'ye AKP’liler ve MHP'liler gelmesin diye ittifak yaptık, çekinmeden oylarını verdiler ve bir belediye başkanını ittifak ile seçtiler. Şimdi biz o ittifakı Ankara'da çok istesek de yapamadık. Birlikte olmalıyız, kaybetmeliyiz, birbirimize kaybettirmemeliyiz dedik. O ittifak Ankara'da yapılmadı ancak Tire'de sandık başında vicdanlar bir araya gelecek ve Tire ittifakı kurulup Hayati belediye başkanı olacak. Yaptığımız ankette Hayati Başkan 4 puan önde gidiyor. Tire'de artık halkçı belediye olsun isteyen kim varsa hesabını kuvvetli yapacak, esnafı, emekliyi, çiftçiyi destekleyecek belediye başkanı için tüm Tire, Hayati başkanı destekleyecek.

Tire'de tüm ülkenin örnek aldığı Tire Süt Kooperatifi başarı hikayesi var. Bu tip işlerin öncüleri destekçileri oluyor. Tire Süt Kooperatifi diyorsak eğer Aziz Kocaoğlu'na büyük bir selam ve teşekkür yolluyoruz. Aziz Başkan birkaç dönem bu görevi başarı ile yaptıktan sonra Tunç Başkanımıza devretti. O da 1 Nisan itibariyle görevi bir başka güçlü kooperatifçiliğe, kırsal kalkınma ile ilgili heyecan duyan bu konuda heyecan duyan ve gün sayana birisine artık Büyükşehir’ii devredecek. O kişi Cemil Tugay.

"Tire'nin yol sorununu çözüyoruz"

31 Mart akşamı Hayati kardeşimizi seçerseniz, incir, ceviz, kestane toplanması, pazarlanması aşamasına sahip çıkacak projeleri yapacak. Lisanslı depolama için Avrupa fonlarına başvurup önemli soruna çözüm arayacak. OSB’nin de tarımın da su sorunun çözmek için İZSU ile proje yapacak. Ayrıca önümüzdeki yıl asfalt sezonunda Tire’nin de yol sorunun çözüyoruz."

"Büyükşehir Belediye ve Hayati Başkan Tire için omuz omuza çalışacak"

Özgür Özel, Tire için projelerini şu şekilde anlattı: "Yağmur suyu ile kanalizasyon sularını ayrışmadığın gördük. CHP bu konuda son derece titiz. Taşkın tehlikesi, salgın hastalık ve ishal tehlikesi var. Yağmur suyu ile atık suyun ayrıştırılması, otopark sorunun çözülmesi, kırsal mahallelerdeki altyapı sorunlarını çözülmesi, OSB ve dar gelirli mahallelerdeki kreş sorunlarının çözülmesini, kadınların iş hayatına sosyal hayata katılması Büyükşehir Belediye Başkanımız ile Hayati Başkan omuz omuza çözecekler. İkisi birbirine yakışıyor, ikisi de Tire'ye yakışıyor."

Türkiye İttifakı vurgusu

Özel, ayrıca Türkiye genelindeki ittifak durumuna değinerek, "Siz Tire'de Tire ittifakını kurmuşsunuz, tüm ülkede de bir ittifak var. Biri korku ittifakını, karşılarındaki bizler ise Türkiye İttifakı'nı temsil ediyoruz. Onlar korku dolu yağmur bulutlarını, biz ise aradan çıkan güneşi, mavi gökyüzünü ve güzel günlere olan inancımızı gösteriyoruz" şeklinde konuştu.