Politika

Özgür Özel: CHP Genel Başkanı onun bunun emanetçisi olmaz

22 Eylül 2023 23:00

CHP Grup Başkanı ve Genel Başkan adayı Özgür Özel, genel başkanlığı kazanırsa koltuğu İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu’na bırakacağı yönündeki eleştirilere de yanıt verdi. Özel, “CHP Genel Başkanı onun bunun emanetçisi olmaz” dedi.

CHP Grup Başkanvekili ve CHP Genel Başkan Adayı Özgür Özel, Armağan Çağlayan’ın programına konuk oldu.

Çağlayan’ın, “Sizinle ilgili iki şey söyleniyor. ‘Özgür Bey Ekrem İmamoğlu’nun ön gösterimi.’ Yani siz seçimi kazanacaksınız, sonra Ekrem Bey’in siyaset yasağı almayacağı kesinleşince bir Kurultay’a daha gidilecek. Yerinizi Ekrem Bey’e bırakacaksınız. Böyle bir şey var mı?” sorusuna yanıt veren Özel, şunları söyledi:

“Külliyen yalan. Zaten akla mantığa da aykırı bir şey. Bir, eğer bir değişim olmazsa İstanbul’da tehlikede diye bakıyor Ekrem Bey ve mutlaka bir değişim olması lazım, bir heyecan yaratmamız lazım, hep birlikte çalışmamız lazım diyor. Biz de inanıyoruz. Kurultay’ın sonucu ne olursa olsun var gücümüzle asılacağız ve İstanbul’u kazanmak istiyoruz. İstanbul’un kazanılması kadar önemli bir şey yok. Bu konuda Ekrem Bey ben İstanbul’a mühürlüyüm diye pozisyonunu söyledi. Ben CHP’nin Genel Başkanlığı’na adayım. CHP Genel Başkanı onun bunun emanetçisi olmaz. Bir tane emanet var, emanetin sahibi Gazi Mustafa Kemal Atatürk. O emaneti şimdi sayın Genel Başkanımız taşıyor. Yarın nasip olursa da biz taşırız. Atatürk’ten alınan bir emanetin emanetçiliği olmaz. Kayıt altında da bunları söylüyoruz. İstanbul’u kazanan Ekrem İmamoğlu’nun önünde, önümüzdeki döneme yönelik elbette çok önemli bir siyaset yürüyüşü vardır. Bu nereye varır, ne olur ne biter o ayrı.”

Özel ayrıca, CHP’nin önümüzdeki seçimlerde cumhurbaşkanı adaylığına ilişkin ise şu değerlendirmelerde bulundu:

“CHP’nin Cumhurbaşkanı adayını bütün üyelerin, 5 milyon üyemizle adayımızı bütün üyelerimize sorarız. Anketlere bakarız, kesin kazanacak adam kimse onu yaparız. Bundan sonraki süreçte böyle bir başka yanlışla zaman harcamayız.”