Seçim 2024

Özel, Manisa'nın ardından Denizli'de de İyi Partililere seslendi: Başka partiye oy verirseniz Denizli'de AK Parti kazanıyor

"Sandıkta birleşelim, AK Parti'yi gönderelim"

23 Mart 2024 17:06

T24 Haber Merkezi

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Denizli'de halk buluşmasına katıldı. Özel, Manisa'nın ardından Denizli'de de İyi Parti seçmenine seslenerek, "Şimdi açık, net söylüyorum. Eski ittifak ortaklarımız eğer CHP'ye oy verirlerse CHP kesin kazanıyor. Ama başka partiye oy verirlerse Denizli'de AK Parti kazanıyor. Cumhuriyet Halk Partisi'ne verirseniz belediye sizin de belediyeniz olur" dedi.

TIKLAYIN - Özgür Özel memleketi Manisa'da konuştu: Hiçbir yerde yapmadığımı yapıyorum ve İYİ Partililerden destek istiyorum

Denizli'de vatandaşlara seslenen Özel, özetle şunları söyledi:

"Eskiden 1 kilo buğday satınca 1 kilo mazot alıyordun. Bugün tam 7 kilo buğday satıp 1 kilo mazot alamıyorsun. Ekerken, dikerken, sürerken, toplarken mazot... Köylümüz bunu ıstırabını çekiyor. Çiftçinin mazotu ÖTV'siz ve KDV'siz olmalıdır.

AB, fonlarının yarısını tarım uygulamaları için veriyor. Çiftçinin 170 küsur milyar parasını başkasına verenlerle karşı karşıyayız. 

"Pamukkale'de vahşi madencilik yapılıyor"

İşte Pamukkale orada, üstüne titrememiz gereken bir kentte vermişiz maden ocaklarını, vahşi madencilik yapılıyor. Daha İliç'te 9 tane evladımız, kardeşimiz göçük altındayken burada vahşi madenciliğe izin veriliyor.

Cumhuriyet Halk Partisi'nde ne Ankara'dan gelen telefonla susacak, maden şirketine teslim olacak bir belediye başkanı ne de ona telefon açacak açtıracak bir genel başkan bulamazsınız.

Denizli'de 2 bin 700 tekstil atölyesi kapandı. Tam 200 bin Denizlili genç, çalışkan insan işsiz kaldı. 

"Faizi indirmezseniz seni indiririz dediler"

AB'de de enflasyon yükseldi. Ne yaptılar? Ekonomistler, merkez bankları devreye girdi. Faizi artırdılar, para dövize kaçmasın, başka yatırım araçlarına kaçmasın, fiyatlar artmasın diye. Bizde merkez bankası başkanları olmaz dediler, faiz indirilmez dediler. İndirmezseniz seni indiririz dediler. 19 olan faizi 11'e kadar indirdi. 15 olan enflasyon, 120 oldu. Yüzde 120 enflasyona geldik ve o noktadan sonra geri dönülemez bir yerdeydik.

11 ayda 9 kez faiz artırıldı. Hiç sesi çıkıyor mu? Hani sana bunu asla yaptıramazlardı? Hala oturmuş, milletten oy istiyosun. Ecevit'in ahı var... Utanmadan İnönü ile Atatürk'e iki ayyaş diyorsun ya, senin daha çok çekeceğin var.

"Yazlık, kışlık, yüzen saraya, bin 500 odalı saraya para var, emekliye gelince yok"

Sabahın dördünde insanlar ucuz kıyma için kuyruğa giriyorlar. beş yüz liralık kıymayı iki yüz elli liraya alabilmek için soğukta bekliyorlar ve 1 kilo alabiliyorlar. Kim kime bedava kıyma vermiş? Tayyip Erdoğan, emeklinin sofrasından sadece bayram ikramiyesi ile 18 kilo kıymayı almış. Biz bunları bir seçim sandığında kaybettik. 

Yazlık, kışlık, yüzen saraya, bin 500 odalı saraya para var, emekliye gelince yok. Emeklileri uçaktan bakınca karınca gibi görüyor. 

"Sen ihale almaya, torpil yaptırmaya, memleketi sömürenlere şakşakçılık yapmaya geldin"

Yıldız Sarayı'nın arkasından atladı birisi. İngiliz zırhlısına binip kaçtı. Oysa bizimkisi bandırma vapuruna bindi, Samsun'a çıktı, Kurtuluş Savaş'ını başlattı. Şunun için anlatıyorum. Beyler çok milliyetçi, kahraman ya... Diyor ki dış güçler; ben milliyim, bunlar gayrimilli, beka sorunu var. Havaalanına gelmiş 7 tane zibidi; 'Ölmeye geldim' diyor. Sen ne ölmeye geldin? Sen ihale almaya, torpil yaptırmaya, bu memleketi sömürenlere şakşakçılık yapmaya geldin. Dedeleri Çanakkale'de kefensiz yatıyor bu insanların. Sana kalmaz beka sorununu çözmek.

"Gerçek beka sorunu gençlerinin dünyanın diğer ülkelerinde hayal kurması"

Gerçek bir beka sorunu var. Esas beka sorunu nedir? Bu ülkelerin gençlerinin dünyanın diğer ülkelerinde hayal kurmasındadır. Türkiye'de 4 gençten 3'ü bavulları zihninde toplamış. Gençlerin yüzde 75'i yurt dışına giderim, orada kalırım diyor. Gençler, size söz veriyoruz. 

"Eski ittifak ortaklarımız eğer CHP'ye oy verirlerse CHP kesin kazanıyor"

Geçen seçim; yapmayın, etmeyin dedik, bağrımıza taş bastık. Kendi memleketimde üçte üç güneşe bastım. Bakın, partinin genel başkanıyım. Şimdi açık, net söylüyorum. Eski ittifak ortaklarımız eğer CHP'ye oy verirlerse CHP kesin kazanıyor. Ama başka partiye oy verirlerse Denizli'de AK Parti kazanıyor. Cumhuriyet Halk Partisi'ne verirseniz belediye sizin de belediyeniz olur. 

"Düne kadar methettiğine küfrediyor Tayyip Bey"

Ankara'da siyasetin ittifakını yapamadık. Biliyorsunuz AK Parti'nin ittifakından Yeniden Refah ayrıldı. Düne kadar methettiğine küfrediyor Tayyip Bey. İp cambazı diyor Necmettin Erbakan'ın oğluna. Zübük, şantajcı, pazarlıkçı diyor.

"Sandıkta birleşelim, AK Parti'yi gönderelim"

Ben, bizden de ayrılanlar var, canları sağ olsun diyorum, eski dosttan düşman olmaz diyorum, gün gelir birlikte oluyoruz diyorum. Sandıkta birleşelim, AK Parti'yi gönderelim."