Seçim 2024

Özgür Özel, Burcu Köksal'ın açıklamalarını "talihsizlik" olarak değerlendirdi: Fırsatçılar üzerinde tepindiler

"Bu taahhütname ırk, mezhep, inanç ve siyasi tercih farkı olmaksızın herkese sunulacak eşit hizmetleri taahhüt eden bir belge"

07 Mart 2024 17:10

T24 Haber Merkezi

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Bilecik İl Başkanlığı'nda basın açıklamasında bulundu. Basın açıklamasına, CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka ve partinin Bilecik Belediye Başkan adayı Melek Mızrak Subaşı da katıldı. İlçe ve belde adayları da Cumhuriyet Halk Partisi Yerel Yönetimlerde Eşitlik Politikası'nı imzaladı. Özel, "Dün Afyon'da bir talihsiz süreç yaşandı. Belediye başkan adayımıza yerelde sürekli belediyeyi kimle yöneteceği sorusu üzerine onlara bir cevap vermek isterken sanki seçmenin bir kısmına ayrımcılık yapılacakmış gibi bir ifadeye sürüklendi iş. Tabii birtakım fırsatçılar da bunun üzerinde uzun süre tepindiler. Ama dünden bugüne olacak bir şey değil. Aylardır süren bir hazırlık Cumhuriyet Halk Partisi'nin bu konularda ne kadar duyarlı olduğunu ve ne kadar hazır olduğunu ve ne kadar kendinden emin olduğunu gösteriyor" dedi.

Taahhütname hakkında da konuşan Özel, "Bu taahhütname her bir belediye başkanımızın başta kadın ve erkek arasındaki ayrımcılık ve cinsiyet eşitsizliğine müdahale olmak üzere her türlü eşitsizliğin karşısında olduklarını, belediye hizmetlerinde kendilerine başvuran vatandaşları hiçbir şekilde ayırmayacaklarını; ırk, mezhep, inanç ve siyasi tercih farkı olmaksızın herkese sunulacak eşit hizmetleri taahhüt eden bir belgedir" dedi.

Bugün; Özel, İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik'ten, Afyonkarahisar Belediye Başkan adayı Burcu Köksal'ın DEM Parti ile ilgili sözlerine cevap gelmiş, CHP'nin sosyal medya hesabından "Belediyelerimizin kapıları herkese açık olacak" mesajı verilmişti. 

TIKLAYIN - CHP'den "Burcu Köksal" çıkışı: Belediyelerimizin kapıları herkese açık olacak

Toplantıya katılan Özel'in konuşmasından satır başlar şöyle:

"Yarın 8 Mart ve Dünya Emekçi Kadınlar Günü ve CHP olarak kadın kollarımız her 8 Mart'ta olduğu gibi bu 8 Mart'ta da kadın hakları mücadelesinde önemli bir adım atabilmek ve bu konuda bir toplumsal farkındalığı belli bir noktaya çekebilmek için bir çalışma içindeydiler. Biz de bu çalışmayı Genel Başkanımız Aylin Nazlıaka ile yaptığımız görüşmede yerel seçim gündemiyle birleştirmeyi önerdik. Böyle bir çalışmayı başlattık. Şimdi elimde Türkiye'deki seksen bir ilde ve seçime girdiğimiz bin 150 yerdeki bütün belediye başkanlarımızın tamamının imzalayacağı bir taahhütname bulunuyor. Bu taahhütname Cumhuriyet Halk Partisi'nin yerel yönetimlerde eşitlik politika belgesi.

"Dün Afyon'da talihsiz bir süreç yaşandı"

Dün Afyon'da bir talihsiz süreç yaşandı. Belediye başkan adayımıza yerelde sürekli belediyeyi kimle yöneteceği sorusu üzerine onlara bir cevap vermek isterken sanki seçmenin bir kısmına ayrımcılık yapılacakmış gibi bir ifadeye sürüklendi iş. Tabii birtakım fırsatçılar da bunun üzerinde uzun süre tepindiler. Ama dünden bugüne olacak bir şey değil. Aylardır süren bir hazırlık Cumhuriyet Halk Partisi'nin bu konularda ne kadar duyarlı olduğunu ve ne kadar hazır olduğunu ve ne kadar kendinden emin olduğunu gösteriyor.

Elimizde Cumhuriyet Halk Partisi Yerel Yönetimlerde Eşitlik Politikası var. Ve CHP'li belediye başkanlarının başta toplumsal cinsiyet eşitliği için mücadele edeceklerini belirten, bunu 9 madde halinde sıralayan bir taahhütname var. Bu taahhütname her bir belediye başkanımızın başta kadın ve erkek arasındaki ayrımcılık ve cinsiyet eşitsizliğine müdahale olmak üzere her türlü eşitsizliğin karşısında olduklarını, belediye hizmetlerinde kendilerine başvuran vatandaşları hiçbir şekilde ayırmayacaklarını; ırk, mezhep, inanç ve siyasi tercih farkı olmaksızın herkese sunulacak eşit hizmetleri taahhüt eden bir belgedir. Bu belgeyi CHP'li belediye başkanları bugün kadın-erkek eşitliği nokrasındaki ve eşitsizliklerle cinsiyet eşitsizlikleriyle mücadele yönündeki taahhütnameyi imzalayarak iradelerini beyan ediyorlar.

"Cumhur İttifakı kumpasıyla görevinden uzak tutulmaya çalışıldı"

Ben bugün sabahtan Kütahya'daydım. Öğleden sonra programımız Bilecik'te. Bilecik'te Melek Mızrak Subaşı Bilecik Belediye Başkanımız. 2019'da seçimleri Cumhuriyet Halk Partisi kazandı. Daha sonra yaşanan talihsiz süreçten sonra sayın Melek Mızrak Subaşı belediye başkanımız oldu. Seçimlerde yeniden kendisini aday gösterdiğimiz gün, bir Cumhur İttifakı kumpasıyla belediye meclisindeki dağılım değiştirilerek görevinden uzak tutulmaya çalışıldı. Ama elimizdeki bütün anketler ve Bilecik sokaklarındaki inanılmaz tansiyon, kendisinin 1 Nisan tarihi itibariyle Bilecik'in seçilmiş kadın belediye başkanı olarak görevine devam edeceğini gösteriyor.

Ben, tüm belediye başkanlarımız adına elimdeki bu taahhütnameyi sayın Melek Mızrak Subaşı'na imzalaması için takdim ediyorum. Bilecik'teki tüm ilçe ve belediye başkan adaylarımızın hepsi erkek adaylar. Onların atacakları imzalar da son derece anlamlı. Bozöyük Belediye Başkanım bir yanımda Talat başkanımız ve ilçe ve belde belediye başkanlarımız bu taahhütnameyi isimlerini kendi el yazılarıyla yazarak imzalıyorlar. Daha sonra bunu hem sosyal medya üzerinden hem de kadın kollarımız tüm iletişim kanallarıyla sizlerle paylaşacak."