Gündem

Osmanoğlu ailesinden açıklama: Atatürk'e karşı saygı sınırlarını aşan hiçbir görüşü kabul etmeyiz, modern Türkiye'nin vatandaşı olmaktan gurur duyuyoruz

"Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'e karşı saygı sınırlarını aşan hiçbir görüş, yorum ve beyanı kabul etmediğimizi açık ve net bir biçimde ifade ediyoruz"

22 Şubat 2024 18:53

Yeni Akit Gazetesi yazarı Şevki Yılmaz’ın, Prof. Dr. İlber Ortaylı'nın da nikah şahidi olduğu 2. Abdulhamit’in torunun düğününde Atatürk için “Osmanlı’yı süren soysuzları lanetliyorum” dediği sözlerine, Osmanoğlu ailesinden tepki geldi. Açıklamada, "Maalesef bu görüntülerdeki davranış ve ifadeler, Sultan 2. Abdulhamid'in kızı Ayşe Sultan'ın torunları ve Osmanoğlu ailesinin fertleri olarak bizlerin görüşüymüş gibi algılanmaktadır" denildi.

Osmanlı Hanedanının 'sultan' unvanını taşıyan hayattaki 14 kadın üyesinden biri olan II. Abdulhamid Han'ın 5. kuşaktan torunu Berna Sultan Osmanoğlu, 17 Şubat'ta Yiğit Onur Kaya ile evlendi. 

İstanbul Beykoz'da düzenlenen düğün töreninde Prof. Dr. İlber Ortalı da nikah şahitliği yaptı. Düğün Kuran okumasıyla başladı, Mehter takımından marşlar çalındı, tasavvuf müziğinden eserler sergilendi. 

Düğünde konuşma yapan Yeni Akit Gazetesi yazarı Şevki Yılmaz’ın, Türkiye Cumhuriyeti kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ü kastederek “Osmanlı’yı süren soysuzları lanetliyorum”  dedi.

 

TIKLAYIN - Fatih Altaylı: Feyza Altun’a karşı hızla harekete geçen savcılar, Şevki Yılmaz’ın toplumda gerçek bir tahrik yaratan sözlerini duymazdan geliyor

Yılmaz'ın büyük tepki çeken sözlerinin ardından, son bulan Osmanlı Hanedanı'nın akrabalarından oluşan Osmanoğlu ailesinden bir açıklama geldi. "Osmanoğlu Ailesi Mensupları" imzasıyla yapılan açıklama şöyle:

"17.02.2024 tarihinde gerçekleşen bir düğün töreninde kaydedilen, düğüne konuk olan bazı kişilere ait, bizim de hiç tasvip etmediğimiz çeşitli görüntüler, haklı olarak kamuoyunda çeşitli tartışmalara ve tepkilere neden olmuştur.

Maalesef bu görüntülerdeki davranış ve ifadeler, Sultan 2. Abdulhamid'in kızı Ayşe Sultan'ın torunları ve Osmanoğlu ailesinin fertleri olarak bizlerin görüşüymüş gibi algılanmaktadır.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk'e karşı saygı sınırlarını aşan hiçbir görüş, yorum ve beyanı kabul etmediğimizi, aile mensupları olarak bu açıklamaları onaylamadığımızı, açık ve net bir biçimde ifade ediyoruz.

Bilakis bizler Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucularına, yasalarına ve kurumlarına gönülden bağlılık içerisinde bulunan, modern Türkiye'nin vatandaşı olmaktan gurur duyan, bunu tüm dünyada bulunduğu her ortam ve platformda dile getiren, milli kültürümüzü, muasir medeniyet seviyesinin üstüne çıkarmayı kendisine şiar edinmiş kişileriz.

Bu vesileyle değerli kamuoyuna saygı ile duyururuz.

Osmanoğlu ailesi mensupları:

Mediha Nami Osmanoğlu Martinez Hernandez

Fethiye Nami Osmanoğlu Bory

Adile Nami Osmanoğlu Tars

Gülnur Nami Osmanoğlu Ragot

Ayten Nami Osmanoğlu Kunter

Roksan Kunter Özkan."

TIKLAYIN - Soruşturma raporu: Şevki Yılmaz, Atatürk anmalarına gitmemek için raporlar almış