Gündem

Osmaniye'de ekmek fiyatına zam

20 Temmuz 2023 15:45

Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde Gıda Maddeleri Esnaf Odası'nın girdi fiyatlarındaki maliyetler sebebiyle ekmeğe zam yapılması talebi, Osmaniye Gıda Maddeleri Esnaf Odası tarafından onaylandı. 5 liradan satılan 220 gram ekmek 7,5 liradan satılmaya başlandı. 

Ekmek zammına tepki gösteren bir vatandaş, "Yapacak hiçbir şey yok mesela örneğin 4 ekmek yiyorsan 3 tane alacaksın, bütçene göre. Yani sonuçta bu yenecek bir şey. Ne yapsan ne etsen yiyeceksin" dedi. Başka bir vatandaş, "100 kişiyi çevir 99'u 'memnun değilim' der zamdan ama oya gelince verir o kadar basit" dedi.

Bir başka vatandaş ise, "Param yok, nasıl edersek? Allaha sığındık ne yapalım? Ne yapayım Allah'a havale ediyorum onları. Bazlama da yapamam ki bazlama yapayım. Yer yok yurt yok" şeklinde konuştu. Bir vatandaş, "Daha yükselsin daha güzel güzel böyle iyi. Bunlara iyi oluyor" derken başka bir vatandaş da, "Yapacak bir şey yok ekmekte 7.5 lira olabilir her şeyde pahalanabilir. Bu ülkemiz için vatanımız için yapacak hiçbir şey yok" ifadelerini kullandı.

Başka bir vatandaş, "Bir ekmek alıyorduk onu da alamaz olduk" dedi. Bir başka vatandaş, "Zamlara karşı pahalı ama fakire karşıda pahalı. Mecbur alacağız. Bir aylık var başka gelir yok" diye konuştu. (ANKA)