Gündem

Osman Kavala'yı hedef alan Metamorfoz dizisi, TRT 1'e "terfi etti"

08 Ağustos 2023 14:17

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) kararına rağmen tahliye edilmeyen ve yaklaşık 6 yıldır Gezi davasından tutuklu olan iş insanı Osman Kavala'yı hedef alan Metamorfoz dizisi, artık TRT'nin dijital platformu tabii yerine, TRT1 ekranlarında gösterilecek. 

Kavala'yı hedef alan ve tepki çeken Metamorfoz dizisi, TRT1'e transfer oldu. Dizinin birinci bölümü bu akşam yayınlanacak.

Kavala, diziyle ilgili tartışmaların başlaması üzerine şu açıklamayı yapmıştı:

“Benimle ilgili hazırlanmış bir senaryonun TRT tarafından finanse edildiğini ve dizi film olarak yayınlandığını öğrendim. Kişi itibarını koruyan yasalardan kaçmak için hileye başvurulmuş, ismim açıkça kullanılmamış. Hukuksuz olarak cezaevinde tutulmam için kullanılan iddianamelerde olduğu gibi, bu dizide de gerçek olayların tahrif edilmesi yöntemine başvurulduğu, komplo teorileriyle suçlu olduğum algısı yaratmanın amaçlandığı anlaşılıyor. Kamu kaynaklarının bu amaç için kullanılmış olması beni yadırgatmadı. Beni şaşırtan ve bana üzüntü veren genç sanatçıların bu itibar suikastı projesinde yer almaktan rahatsızlık duymamaları.” 

Yeşil Sol Parti Milletvekili Cengiz Çandar da TRT'nin dijital platformu ‘tabii'de yayınlanmaya başlayan ve Kavala'yı konu alan Metamorfoz dizisiyle ilgili yaptırım için Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'na başvuruda bulunmuştu. 

TIKLAYIN - Osman Kavala'yı hedef alan TRT dizisi Meclis gündeminde: Cumhurbaşkanı’nın açıklamalarıyla bu kadar örtüşmesi tesadüf mü!

TIKLAYIN - Osman Kavala'dan kendisini hedef alan TRT dizisine tepki: Beni şaşırtan ve üzen genç sanatçıların bu itibar suikastında yer almaktan rahatsızlık duymamaları