Dünya

OpenAI Yönetim Kurulu "geri adım atmayacağız" dedi; görevden alınan CEO Altman, Microsoft'a katıldı

OpenAI, üç günde üç defa CEO değiştirdi

20 Kasım 2023 11:02

T24 Dış Haberler

Yapay zeka şirketi OpenAI'ın Yönetim Kurulu, çalışanlarına görevden alınan CEO Sam Altman'ın görevine dönmeyeceğine dair bir not gönderdi. Microsoft, Altman'ın kendileriyle çalışmaya başladığını duyurdu.

New York Times'ın haberine göre dört kurul üyesinin de imzasını taşıyan notta, "Yönetim Kurulu, kararlı bir biçimde kararının arkasındadır; bunun OpenAI'yı ileri taşımanın ve misyonunu savunmanın tek yolu olduğuna inanmaktadır" denildi.

Yönetim Kurulu, "Sam'in davranışları ve yönetim kuruluna temasları konusunda şeffaf davranmaması, yönetim kurulunun şirketi denetleme görevini yerine getirmesini engeller hale gelmiştir" ifadelerini kullandı.

Nota göre OpenAI, eski Twitch yöneticisi Emmett Shear'ı vekaleten CEO'luğa getirdi. Bu kararla Altman'ın görevden alınmasından sonra görevi devralan uzun süreli OpenAI yöneticisi Mira Murati pozisyonunu  kaybetmiş oldu. Bu vesileyle şirket, 3 gün içinde üçüncü kez CEO değiştirmiş oldu. 

Microsoft, Altman'ı işe aldığını duyurdu

Microsoft Başkanı ve CEO'su Satya Nadella, Altman ve istifa eden OpenAI kurucu ortağı Greg Brockman'ın kendi ekiplerine katıldığını bildirdi.

Nadella, ikilinin yeni bir ileri yapay zeka araştırma ekibine liderlik edeceğini bildirdi. 

Nadella, Microsoft'un OpenAI ile işbirliğini sürdüreceğini ve yeni CEO'yu tanımak için heyecanlı olduklarını belirtti.