Gündem

On İkinci Kalkınma Planı'nda LGBTİ+ vurgusu: Aile kurumu ve toplum değerleri üzerinde tehdit oluşturuyor

02 Kasım 2023 02:30

On İkinci Kalkınma Planı'nın onaylandığına ilişkin karar, Resmi Gazete'de yayınlandı. Kararda, LGBTİ+'lar için "aile yapısını olumsuz etkileyen zararlı akımlar, tektipleştirme ve cinsiyetsizleştirme akımları" gibi ifadeler kullanıldı.

Meclis'ten geçen On ikinci Kalkınma Planı'na ait karar Resmi Gazete'de yayınlandı. Planda yer alan ve aileye dair hedeflerde kullanılan dil ise dikkat çekti. Planın ilgili bölümlerini paylaşan Avukat Umut Rojda Yıldırım, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, "Zararlı eğilimler, cinsiyetsizleştirme ve bireyselleşme ile ne kastettikleri apaçık belli. Anayasaya dahi girecek bu absürt terimlerle LGBTİ+’lara hayatı zindan etmeye devam edecekler" ifadelerini kullandı.

Tektipleştirme, cinsiyetsizleştirme ve zararlı akımlar...

2024-2028 yıllarını kapsayan On İkinci Kalkınma Planı'nın Nitelikli İnsan, Güçlü Aile, Sağlıklı toplum bölümünde, "Milli ve manevi değerlerimiz gözetilerek sağlıklı nesillerin devamına ve aile yapısını olumsuz etkileyen kötü alışkanlıkların, bağımlılıkların ve 'zararlı akımların' etkilerinin azaltılmasına yönelik çalışmalar yapılacaktır" ifadeleri yer aldı.

"Aile bireylerinin korunması ihtiyacı artıyor"

Planın, Ailenin Korunma ve Güçlendirilmesinin Artan Önemi başlığı altında ise, "Dünya genelinde 'tektipleştirme' ve 'cinsiyetsizleştirme' akımları medya platformları ve sivil toplum kuruluşlarını kullanarak bireysel özgürlükler adı altında dayatmacı bir anlayışla aile kurumu ve toplum değerleri üzerinde tehdit oluşturmakta, baştan çocuklar ve gençler olmak üzere aile bireylerinin korunması ihtiyacı artmaktadır" denildi.