Gündem

Ölümlü kaza sonrası Eylem Tok ve Oğlu, ABD'ye kaçmışlardı: Oğuz Murat Aci'nin avukatından açıklama

Eylem Tok'un, Oğuz Murat Aci'ye çarparak ölümüne neden olduğu oğlu T.C ile ilgili dava süreci devam ediyor. Oğuz Murat Aci’nin ailesinin avukatı Hacı Orhan, konuyla ilgili yeni açıklamalar yaptı

25 Nisan 2024 11:34

İstanbul Eyüpsultan'da lüks ciple, arızalanan ATV motorunu emniyet şeridinde kontrol eden gruba çarpan ve Oğuz Murat Aci'nin ölümüne neden olan 17 yaşındaki sürücü T.C., annesi yazar Eylem Tok ile ABD'ye kaçmıştı. Aci'nin aile avukatı Hacı Orhan, ''Acılı aile bir umut Eylem Tok ve oğlunun iadesini bekliyor" dedi.

Kazada hayatını kaybeden Oğuz Murat Aci'nin aile avukatı Hacı Orhan Haber Global'den Şifa Kaymak'a konuştu. Haklarında yakalama kararı çıkarılan yazar Eylem Tok'un ve oğlunun Türkiye'ye iade sürecinin hâlen devam ettiğini söyleyen avukat Orhan'ın açıklaması şu şekilde:

''Umut ediyoruz ki süreç hızla ilerler''

"ABD Adalet Bakanlığı’nın istediği belgeler tamamlanmıştı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığımızın da takip ettiği bir soruşturma. Umut ediyoruz ki süreç hızla ilerler ve iade işlemleri gerçekleşir. Baba Bülent Cihantimur ile ilgili yurt dışı yasağından sonra herhangi bir işlem yapılmadı. Acılı aile bir umut Eylem Tok ve oğlunun iadesini bekliyor."

Ne olmuştu?

Eyüpsultan'da, 1 Mart'ta seyir halindeki 3 ATV aracından biri arızalanmış, yol kenarına çekilen arızalı araç tamir edilmeye çalışılırken aynı yönde ilerleyen iki araçtan birisi buradaki 3 ATV'ye çarpmıştı.

Kazada yaralanan 5 kişi hastaneye kaldırılmış, yaralılardan Oğuz Murat Aci müdahaleye rağmen kurtarılamamıştı.

Yapılan incelemede, kazaya neden olan 17 yaşındaki sürücü T.C'nin, olay yerine gelen annesi Eylem Tok'un aracıyla buradan uzaklaşıp saat 02.00 sıralarında İstanbul Havalimanı'na gittiği, 04.30 sıralarında da annesiyle Mısır'a uçtuğu tespit edilmişti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, Mısır'a kaçan T.C. ve Eylem Tok hakkında yakalama kararı çıkarılmış, sonrasında da kırmızı bülten çıkarılması talebiyle Adalet Bakanlığına yazı yazılmıştı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da Mısır adli makamlarıyla temasa geçildiğini, ABD'ye gittikleri tespit edilen şüphelilerin iadesi için geçici tutuklama talep evrakının ABD yetkili makamlarına iletildiğini açıklamıştı.

Şüphelinin babası Bülent Cihantimur'un iş yerinde çalışan kurumsal iletişim uzmanı Ayşe Ceren S. "suçluyu kayırma" ile "delileri gizleme" suçlarından tutuklanmış, Cihantimur ve kazadan sonra yaralılardan birinin kayıp telefonunu emniyete teslim eden A.K. hakkında ise adli kontrol tedbiri uygulanmıştı.

Baba Bülent Cihantimur da "suçluyu kayırma" suçundan "şüpheli" sıfatıyla ifade vermişti. Hakimlik, Bülent Cihantimur hakkında ayrıca, "imza atma" şartını içeren adli kontrol tedbiri uygulanmasını da kararlaştırmıştı.