Spor

Olaylı maçla ilgili temsilci raporları TFF’ye ulaştı

Güvenlik ihmali rapora girdi

18 Mart 2024 17:08

T24 Haber Merkezi

Süper Lig’de Trabzonspor ile Fenerbahçe arasındaki karşılaşmada yaşanan olaylarla ilgili hazırlanan TFF Temsilci raporları, sabahın ilk saatlerinde TFF’ye ulaştı. Temsilciler, hazırladıkları raporlarda, müsabaka için alınan güvenlik önlemlerinin yetersiz olduğu kanaatine yer verdi. 

T24’ün aldığı bilgiye göre, Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) maçın takibinde görevlendirdiği dört temsilci, yaşananlarla hakkındaki tespitleri raporlaştırıp federasyona gönderdi.

Maçın tamamlanmasıyla birlikte başlayan saha içi olayları, anı anına temsilci raporlarında yer aldı. Temsilci raporlarında özellikle tribünden seyircilerin sahaya inmesi, saha içindeki Fenerbahçeli futbolculara saldırmalarına geniş yer ayrıldı. 

Ayrıca, olayların yaşanmasına rağmen TFF mevzuatına göre alınması gereken müsabaka saha güvenliğindeki ihmaller de temsilci raporlarında yer buldu. Seyircinin tribünden sahaya inmesi sırasında gerek özel güvenlik görevlileri, gerekse resmi polislerin müdahalede etkisiz kaldığı raporlarda kayda geçirildi. 

Temsilci raporlarına yansıyan diğer bir konu ise, sahaya atılan meşale ve yan hakeme isabet eden maytap oldu. Raporlarda, söz konusu yanıcı malzemenin stada sokulması sırasında da güvenlik ihmali yaşandığı görüşünü verdikleri öğrenildi.

Raporlarda, soyunma odası bölümünde herhangi bir saldırı ya da hakaret olarak tanımlanabilecek bir yaklaşımda bulunulmadığı belirtildi.

Bu arada, maç sırasında yaşanan olayları T24’e değerlendiren bir emniyet yetkilisi, “maçta alınan güvenlik önlemlerini değerlendirmek için özel güvenlik personeli ile polislerin maçı mı yoksa tribünleri izlemekte olduklarına bakmak güvenlik önlemlerini değerlendirmek için yeterli” dedi.