Gündem

"Okul müdürü kendisine özel tuvalet yaptırdı" iddiasına inceleme

Düzce Milli Eğitim Müdürlüğü, daha önce "özel tuvalet yaptırdı" iddiasıyla ilgili “Müdürlüğümüz ve okulumuz aleyhine yapılan söz konusu iddialar gerçeği yansıtmamak” açıklamasını yapmıştı

16 Eylül 2022 14:28

Düzce Milli Eğitim Müdürlüğü, Mevlana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Suzan Ardıç Çiner'in okulda kendisine özel tuvalet yaptırdığı ve kapısına "Müdür WC" yazdırdığı iddiasına ilişkin müfettiş görevlendirildiğini duyurdu.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Mevlana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile ilgili sosyal medyada ve bazı basın kuruluşlarında yer alan haberler üzerine Milli Eğitim Bakanlığınca konunun ayrıca araştırılmasının talimatlandırıldığı belirtildi.

Açıklamada, "İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından konuyu incelemek üzere eğitim müfettişlerimiz görevlendirilmiştir." ifadesine yer verildi.

Düzce İl Milli Eğitim Müdürlüğünce daha önce yapılan yazılı açıklamada şu ifadeler kullanılmıştı:

"'Müdür WC' başlıklı haberler basında yer almıştır. Adı anılan okulumuzun tuvaletlerinde tadilat yapılmamış, fiziki ortam iyileştirme çalışmaları kapsamında okulun bütün kapılarına giydirme yapılmıştır. Okul idaresinin ve rehberlik servisinin bulunduğu katta ortak kullanılan tuvalet kapısına, ilgili firma tarafından sehven yapılan 'Müdür WC' baskısı, okul müdürümüz tarafından fark edilmiş, ivedilikle kapı giydirmesi sökülmüş, gerekli düzeltme yapılmıştır. Çeşitli mecralarda müdürlüğümüz ve okulumuz aleyhine yapılan söz konusu iddialar gerçeği yansıtmamaktadır." (AA)

 

TIKLAYIN - Düzce’de okul müdürünün kendisine özel tuvalet yaptırdığı iddia edildi