Spor

Okan Buruk'tan, Fenerbahçe maçına özel üç senaryo

Arjantinli golcü Icardi'nin oynayıp oynayamayacağı henüz belli değil.

07 Ocak 2023 09:21

Galatasaray teknik direktörü Okan Buruk, Fenerbahçe deplasmanı öncesi tüm planlarını 3 puan üzerine yapıyor. Başarılı teknik adam son idmanda farklı planlar denedi. Özellikle orta saha ve kanatlarda birçok alternatif üzerinde duruluyor.

Okan Buruk, ligdeki altı maçlık galibiyet serisini, Fenerbahçe deplasmanında yedi maça çıkarmaya kararlı. Florya'da taktik provalara başlayan başarılı çalıştırıcı, tüm planlarını zafer üzerine kurguluyor.

Hem takımının son durumunu göz önünde bulunduran hem de Fenerbahçe'nin artı ve eksi yönlerini ekibiyle birlikte analiz eden Buruk, kadroda birkaç farklı deneme yaptı.

Forvette üç seçenek

Özellikle ileri uçta Gomis, Barış ve Icardi alternatiflerini kullanan Okan hocanın, hem kanatlarda hem orta sahada hem de beklerde sürpriz yapmaya hazırlandığı belirtiliyor.

Sarı-kırmızılıların dünkü idmanında ilk olarak Gomis'i önde oynatan Buruk, forvet arkasında Kerem, Mertens ve Barış'ı deneyip, Rashica'yı kesti.

Orta sahada Torreira ve Oliveira birlikte görev yaptı. Beklerde Boey ile Aanholt oynarken, savunmanın göbeğinde Nelsson ile Abdülkerim, kalede de Muslera vardı.

Rashica'nın 11'de oynaması için, orta sahada Berkan'ın tercih edilmesi gerekiyor. Buruk, bu değişiklik üzerinde de denemeler yaptı.

Ofsayt taktiğine karşı

Fenerbahçe'nin savunmayı önde kurup ofsayt taktiği yapması nedeniyle savunma arkasına sarkma planını da düşünen Okan hoca, ileri uçta Gomis yerine Barış ve Mertens'i de denedi.

Ayrıca Ankaragücü maçında yedek soyunan Kerem'in yine derbiye kulübede başlayıp, Barış'ın solda Rashica'nın sağda, Berkan'ın da Torreira'nın yerine orta alanda oynaması ihtimali üzerinde duruldu. Sol bekte de formsuz Aanholt'un yerine idman maçının bir bölümünde Dubois forma giydi.