Dünya

Oğlu, parlamentoya 11 bin sterlinlik iPad faturası çıkardı; İskoçya Sağlık Bakanı istifa etti

Neil Gray, Matheson'ın yerine Sağlık Bakanlığı görevine getirildi

09 Şubat 2024 12:42

T24 Dış Haberler

İskoçya Sağlık Bakanı Micheal Matheson, parlamentodaki iPad'ine gelen 11 bin sterlinlik fatura nedeniyle görevinden istifa etti. Kamu bütçesinden ödenen faturanın bu kadar yüksek olmasının nedeni ise iPad'i oğullarının futbol izleyebilmek için veri erişim noktası olarak kullanması olarak açıklandı. 

Matheson, faturanın tamamını geri ödedi ve özür diledi. Ancak fatura ile ilgili tartışmanın dikkat dağıtıcı bir hal almasını istemediğini söyleyen Matheson istifayı tercih etti. 

İstifası, Matheson'un uygunsuz bir harcama talebinde bulunup bulunmadığını inceleyen İskoç Parlamentosu Kurumsal Organı tarafından olayla ilgili bir soruşturmanın yayınlanmasından önce geldi.

Matheson, Başbakan Hamza Yusuf'a gönderdiği istifa mektubunda, kurumun raporunun hala kendisine ulaşmadığını söyledi.

Matheson mektubunda şu ifadelere yer verdi:

"Ancak, bu durumun hükümetin gündemini ilerletme konusunda dikkat dağıtıcı bir unsur haline gelmemesini sağlamak için istifa etmem hem benim hem de hükümetin yararına olacaktır"

Yusuf ise istifayı üzülerek kabul ettiğini belirtti ve "Hükümetin gündemini ilerletmek için dikkat dağıtıcı bir unsur haline gelmeden parlamento sürecine hak ettiği ilgiyi verebilmenizi sağlamak için şimdi istifa etmenizin en iyisi olduğuna katılıyorum" açıklamasında bulundu. 

Neil Gray, Matheson'ın yerine Sağlık Bakanlığı görevine getirildi.