Dünya

Öfke Ritüeli İnzivası: Yere sopalarla vurup, çığlık atmak için 4 bin dolar harcadılar

21 Mayıs 2024 12:55

T24 Dış Haberler

ABD'de yaşayan ve düzenlediği spiritüel etkinliklerle tanınan Mia Banducci isimli bir sosyal medya fenomeni, katılım ücretleri 2 ila 4 bin dolar arasında değişen "öfke ritüelleri" organize ediyor.

Kadınların bastırılmış duygularını serbest bırakmak ve kendileriyle yeniden bağlantı kurmalarını sağlamak amacıyla düzenlendiği belirtilen bu ritüeller, tüm sosyal medya platformlarında büyük ilgi görmeye başladı.

Ritüeller esnasında katılımcılar, kendilerine psikolojik olarak zarar veren kişileri veya onları üzen tatsız deneyimleri zihinlerinde canlandırarak, bağırıp sopalarla yere vuruyorlar. Bu, kadınların toplumda genellikle ifade etmeleri hoş karşılanmayan öfkelerini serbest bırakmalarına olanak tanıyor.

Bazı uzmanlar, bu tür ritüellerin kadınların ruhsal sağlıkları üzerinde olumlu etkileri olduğunu belirtti. Öte yandan, ritüeller yüksek meblağlar karşılığında düzenlendiği için eleştiri yağmuruna da tutuluyor. 

Birçok kişi, bu kadar yüzeysel ve kısa süreli rahatlama sağlayan bir çalışma için yüksek meblağlar ödemenin mantıklı olmadığını savundu.