Kültür-Sanat

Ödülü Zülfü Livaneli'nin elinden aldı: Wim Wenders’e İstanbul Film Festivali'nde Sinema Onur Ödülü!

27 Nisan 2024 02:00

İstanbul Film Festivali'nin onur konuğu yönetmen Wim Wenders’e, Anselm filminin Atlas 1948’de gerçekleştirilen gösterimi öncesinde, Sinema Onur Ödülü verildi. Wenders’e ödülü usta sanatçı Zülfi Livaneli'nin elinden aldı.

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen 43. İstanbul Film Festivali, son hafta sonuna girdi. 28 Nisan’da sona erecek festival, dünya sinemasının önde gelen yönetmenlerinden Wim Wenders ve Japonya’nın en tanınmış ve saygın oyuncularından Koji Yakusho’yu ağırladı. 

Festivalin onur konuğu olarak İstanbul’a gelen Wim Wenders ve Koji Yakusho için dün Yapı Kredi Kültür Sanat’ta bir basın toplantısı düzenlenmişti. Yönetmen Wim Wenders toplantıda ilk kez festival için ziyaret ettiği İstanbul’da olmaktan dolayı mutluluk duyduğunu belirterek “78 yıldır bu anı bekliyorum. İstanbul çok güzel bir şehir, sonunda burada olduğum için çok mutluyum” demişti.

Festival kapsamında Wenders’e, Anselm filminin Atlas 1948’de gerçekleştirilen gösterimi öncesinde, Sinema Onur Ödülü verildi. Usta yönetmene ödülünü sanatçı Zülfi Livaneli takdim etti.

Fotoğraflar: Salih Üstündağ

TIKLAYIN - Wim Wenders ve Koji Yakusho, İstanbul Film Festivali'nin onur konuğu olarak İstanbul'da: 78 yıldır bu anı bekliyorum