Seçim 2024

O cemaat, 31 Mart'ta Cumhur İttifakı'nı destekleyeceğini açıkladı

"Müminlerin uyanık olması gerekiyor"

07 Mart 2024 08:24

Atatürk'e hakaret içeren ifadeleriyle bilinen Saidi Nursi'nin, öğretileri etrafında örgütlenen Risale-i Nur Sözler cemaati, 31 Mart seçimlerinde Cumhur İttifakı'nın adaylarını destekleyeceklerini duyurdu.

Cemaat, yaptığı açıklamada; "Biz Nur öğrencileri de bu anlamda 31 Mart seçiminde bütün kargaşa ve kötülük komitelerine karşı, vatan ve milletimizin birliği, bütünlüğü ve esenliği için Cumhurbaşkanımıza kuvvet vererek, İslamiyet namına Cumhurbaşkanımızın seçtiği Cumhur İttifakı adaylarını destekleyerek, şer odaklarının karanlık hayallerini Allah’ın iyiliğiyle boşa çıkarmalıyız." dedi.

Dinsizlikle suçladılar

Cumhuriyet'ten Aytunç Ürkmez'in haberine göre, Risale-i Nur cemaati, yaptığı yazılı açıklamada CHP'yi dinsizlikle suçladı ve geçmişte Saidi Nursi'nin, siyasetin dine alet edilmesine karşı çıkarak, dindarlara özgürlük tanıyan politikaları desteklediğini belirtti.

Açıklamada, Adnan Menderes dönemine atıfta bulunularak, dönemin İslam dünyası ve vatan için önemine vurgu yapıldı. İslam ülkeleri arasındaki birliğin öneminin altını çizen cemaat, "Ülkemiz üzerinde oynanan büyük oyunlar karşısında küçük hesaplar içinde olmanın yanlış olduğunu, müminlerin uyanık olması gerektiğini" ifade etti ve bu bilinci halka yayma görevini üstlendiklerini duyurdu.