Dünya

NYT: ABD istihbaratı Kongre'ye brifing verdi; Washington, İsrail'in Hamas'ı yok etme hedefine şüpheli yaklaşıyor

Hafta başında Netanyahu Hamas taburlarının yüzde 75'inin yok edildiğini ve İsrail'in "tam zafer yolunda" olduğunu söylemiş ancak ayrıntı vermemişti

10 Şubat 2024 12:46

T24 Dış Haberler

ABD istihbarat yetkililerinin bu hafta Kongre üyelerine İsrail'in Hamas'ın savaş kabiliyetini azalttığını ancak grubu ortadan kaldırma hedefine ulaşmaya yakın olmadığını söylediği öğrenildi. 

ABD merkezli The New York Times (NYT) gazetesinin haberine göre;  ABD Başkanı Joe Biden yönetiminin İsrail'in Hamas'ı yok etme hedefinin ne kadar gerçekçi olduğu konusunda şüphelerini dile getirdiği kaydedildi. 

NYT haberinde, Kongre üyelerine istihbarat yetkilileri tarafından brifing verildiği ve bu brifingde İsrail ordusunun Hamas'ın savaşma yeteneklerine önemli ölçüde zarar verse de grubu yok etme hedefinden uzak olduğunu söylendiği aktarıldı. 

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, savaşın öncelikli hedefinin Hamas'ı yok etmek ve 7 Ekim'de Hamas tarafından ele geçirilen rehineleri kurtarmak olduğunu söylüyor. Netanyahu, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile yaptığı görüşmenin ardından Çarşamba günü düzenlediği basın toplantısında Hamas'a karşı "mutlak zafere" ulaşılabileceğini ve bunun "aylar içinde" gerçekleşeceğini söylemişti. 

Hafta başında Netanyahu Hamas taburlarının yüzde 75'inin yok edildiğini ve İsrail'in "tam zafer yolunda" olduğunu söylemiş ancak ayrıntı vermemişti.