Gündem

Nuriye Gülmen dahil 120 kişinin gözaltına alınmasına delil olan dijital materyalin “boş” olduğu ortaya çıktı

06 Mayıs 2023 09:19

İstanbul 22. Ağır Ceza Mahkemesi'nin incelenmesi için bağımsız adli bilişim uzmanına gönderdiği ve birçok davaya delil olarak giren dijitalin içeriğinde, iddianamelerde suçlama konusu yapılan, "örgütsel yazışmaların" yer almadığı ortaya çıktı. Bu dijital nedeniyle şimdiye kadar Nuriye Gülmen dahil en az 120 kişi gözaltına alındı, 40 kişi tutuklu yargılandı.

Gazete Duvar’dan Can Bursalı’nın haberine göre, mahkeme, İstanbul 22. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen bir DHKP-C davasında dijitalin incelenmesi talebini kabul etti. Adli Tıp Kurumu'nun raporunda herhangi bir örgütsel yazışmanın tespit edilemediği belirtildi. Adli Tıp Kurumu'ndan gelen raporun ardından mahkeme dijitallerin bağımsız bir adli bilişim uzmanına inceletilmesine karar verdi. Adli bilişim uzmanından mahkemeye gönderilen bilirkişi raporunda, iddianamelerde suçlama konusu yapılan örgütsel yazışmaların yer almadığı belirtildi.

İçeriğinde DHKP-C örgütünün merkez komitesiyle yazışmaların olduğu ileri sürülen ve "boş" çıkan dijital nedeniyle en az 120 kişi gözaltına alındı, 40 kişi tutuklu yargılandı, aralarında akademisyen Nuriye Gülmen'in de olduğu bir kısım sanık hâlâ tutuklu.