Seçim 2023

Nuri Çolakoğlu: Seçimlerin görünmeyen galibi "cami cemaati"

Ordu’nun Çamaş ilçesinde bulunan bir caminin içerisinde ise sofra kurularak Cumhur İttifakı’na destek çağrısı yapılmıştı.

01 Haziran 2023 11:26

Türkiye’nin ilk haber kanalı olan NTV’yi kuran Nuri Çolakoğlu, gerek yurt içinde, gerekse de yurtdışında AKP'nin cami cemaatinin yoğun olduğu yerlerde güçlü olduğunu belirterek, "Siz dört beş yılda bir görüp size bir şeyler anlatanlara mı inanır, güvenirsiniz yoksa günde beş defa ya da en azından iki defa o da olmadı. Haftada bir iki karşılaşıp sohbet ettiğinize mi?

AKP iktidara geldiğinden beri Diyanet İşleri Başkanlığı'na ciddi yatırım yaptı, Diyanet bütçesini en büyük bütçe kullanan kamu kuruluşlarından biri haline getirdi, Ayasofya’yı yıllar sonra ibadete açtı. Diyanet kadrosunu büyük ölçüde artırdı. Elbette bu çabaların bir karşılığı olacaktı" diye yazdı.

Geleneksel iletişim kanallarının halen güçlü olduğunu kaydeden Çolakoğlu, "Modernleşme ile bu bağlar gevşese de hâlâ sürüyor. Bu sonuçlar da gösteriyor ki, yıllardır olduğu gibi cami cemaati seçim sonuçları üzerinde etkili olmaya devam ediyor ve daha bir süre bu sürecek. Bunun daha kapsamlı değerlendirmesi de elbette sosyolog arkadaşlarımızdan gelecek" ifadelerini kullandı.

Bu yazı yetkinreport.com sitesinden alınmıştır...