Ekonomi

Noyan Doğan: Zorunlu afet sigortası artık konutun içindeki eşyayı da kapsayacak

11 Mart 2024 10:02

Hürriyet yazarı Noyan Doğan, bu yılın ikinci yarısından sonra zorunlu afet sigortası ile ilgili yazısında, "Deprem sigortası yerini afet sigortasına bırakacak; konutlar DASK kapsamında, afet sigortası yaptıracak. Uygulama yine zorunlu olacak" dedi.

Zorunlu afet sigortasının başta deprem, sel olmak üzere tüm afetleri kapsayan, bütüncül bir zorunlu doğal afet sigortası olacağını söyleyen Doğan, şunları söyledi:

"Hatta orman yangını da sigortanın içine dahil edilecek. Böylece konutlara tek bir poliçe üzerinden tüm afet teminatları verilecek.

Zorunlu afet sigortasının bir farkı da eşyayı da kapsayacak olması. Bugünkü uygulamada, yani zorunlu deprem sigortasında, sadece konutlar için deprem teminatı alınıyor. Zorunlu afet sigortası artık konutun içindeki eşyayı da kapsayacak ve konutun toplam sigorta teminatı içinde eşya da olacak. Mesela, bir selde, konut ve içindeki eşya zarar gördüğünde, zorunlu afet sigortası eşya için de tazminat ödeyecek. Böylece hem konut hem de içindeki eşyalar DASK kapsamında oluyor."

Yazının tamamını okumak için tıklayın