Dünya

Niye açıldı, içeride gerçekten uzaylılar mı var; 'Area 51' hakkında ne biliyoruz?

Bazı Facebook kullanıcıları bugün yüksek güvenlikli üsse baskın düzenlemeyi planlıyor

20 Eylül 2019 14:39

T24 Dış haberler

Şaka olarak başlayan daha sonra birçok kişinin katılacağını açıklamasıyla endişe yaratan "Area 51'i basalım, hepimizi durduramazlar" Facebook etkinliği için belirtilen tarih bugün. 'Area 51'in yakınlarında bulunan Rachel kasabasına turistler gelmeye başladı ve çöle sahneler kuruldu. Çevredeki kasabalar bir ziyaretçi akınına hazırlanıyor. 

Peki Area 51 hakkında ne biliyoruz?

Kuru bir nehir yatağı olan Groom Nehri'nin kıyısında bulunan ABD Hava Kuvvetleri üssüne Area 51 deniyor. Nevada eyaletinde bulunan askeri üs, Las Vegas'ın 135 kilometre kuzeyinde bulunuyor. 

Üssün içinde olanlar büyük bir hassasiyetle gizleniyor. Alan uyarı levhaları, kameralar ve silahlı askerler tarafından korunuyor. Güvenlik güçlerinin yasaklı alana girenlere ölümcül güç kullanma yetkisi var. 

Askeri üssün üstünden uçmak da yasak.

'Area 51'in yakınlarında ABD'nin 1950 ila 1990 arasında nükleer silahlarını test edildiği alan da bulunuyor.

ABD ordusuna göre alan şu an asker eğitmek için kullanılıyor.

 

Çevre kasabalarda birçok uzaylı temalı işletme bulunuyor

Neden inşa edildi?

'Area 51' Soğuk Savaş sırasında uçakların test edilmesi ve geliştirilmesi için yapıldı.

Askeri üs 1955'te açılsa da CIA 2013 yılına kadar 'Area 51'in varlığını resmi olarak kabul etmedi. 

CIA'in açıklamasından aylar sonra Barack Obama, 'Area 51'den halk önünde bahseden ilk ABD başkanı oldu.

Bugünlerde orada ne yapılıyor?

Şu anda üste ne yapıldığı hakkında bilgi kısıtlı olsa da, çoğu kişi üssün yeni uçaklar geliştirilmek için kullanıldığına inanıyor. Askeri üssün tarihi hakkında araştırmaları bulunan Annie Jacobsen, BBC'ye yaptığı açıklamada 'Area 51'de dünyanın en ileri casusluk araçlarının yapıldığını belirtti.

Peki Area 51'de uzaylılar var mı?

'Area 51' ile ilgili birçok şeyin sır gibi saklanması ve çevredeki güvenlik önlemleri birçok komplo teorisinin üremesine sebep oldu. 

Bu teorilerden en ünlüsü 1947'de Roswell kentine düştüğü iddia edilen bir uzay aracının ve onun pilotunun bu askeri üsse götürüldüğü iddiası. Beyaz Saray düşen şeyin bir meteoroloji balonu olduğunu açıklamış ve uzaylıların olmadığını belirtmişti.

Birçok kişi de askeri üssün çevresinde uzaylılar gördüğünü iddia ediyor. Uzaylıların kendilerini kaçırdığını ve üzerlerinde test yaptığını iddia edenler bile var. 

1989 yılında Robert Lazar isimli bir adam 'Area 51'de uzaylı teknolojisi üzerinde çalıştığını iddia etti.