Gündem

Nikolaos Manginas fotoğraf yarışmasının kazananları açıklandı

Gazeteci ve Fotoğrafçı Nikolaos Manginas adına düzenlenen fotoğraf yarışmasının kazananları açıklandı.

07 Ocak 2023 23:37

Yeniköy Panayi Kilisesi ve Mektebi Vakfı ile Türkiye Fotoğraf Sanatçıları Federasyonu tarafından, Gazeteci ve Fotoğrafçı Nikolaos Manginas adına düzenlenen fotoğraf yarışmasının kazananları belli oldu.

Bu yıl 2'incisi düzenlenen yarışmanın kazananları Ara Güler Müzesi'ndeki törenle duyuruldu. Yarışmada birincilik ödülünü Hindistan’dan Pranab Basak kazanırken ikincilik ödülü Türkiye’den Murat Bakmaz’a verildi. Üçüncülük ödülünü de yine Türkiye’den Alaattin Şenol kazanırken Togay Erol, Murat Şengül, Fatih Sabuncu da mansiyon ödülünün sahibi oldu. Fotoğraf sanatçısı İzzet Keribar adına verilen Onur Ödülü'nü ise Bagladeş’ten Kazi Jahirul İslam kazandı.

Törene, Ekümenik Patrik Bartholomeos’un temsilcisi başkatip Grigorios Frangakis, Yunanistan Doğal Afetlerden Sorumlu Devlet Bakanı Hristos Triantopoulos, Yeniköy Panayia Kilisesi ve Mektebi Vakfı Başkanı Laki Vingas ve üyeleri Niko Kalamaris, Mihail Hannutoğlu katıldı.

8 ülkeden 307 fotoğraf sanatçısı toplamda 1068 eser ile katıldığı yarışmanın jürisinde Coşkun Aral, Marilena Stafilidoy, Emine Ülkerim, Mıgırdiç Arzivyan, Oskar Fuchs, Yannis Soulis, Nikos Kaseris yer alıyor.

"Fotoğraflar anı dondurarak, bizi geçmişe veya günümüze bağlar"

Törende konuşan Yeniköy Panayia Kilisesi ve Mektebi Vakfı üyeleri Kalamaris ve Hannutoğlu şunları söyledi:

“Bu sene ikincisini düzenlediğimiz fotoğraf yarışmamızın çıkış noktası dünyamızı saran en büyük global sorunlardan biri olan eco sos, enerji ve çevre kirliğidir. Bu vesileyle yarışmamıza katılan tüm yarışmacılara teşekkür ediyor, ödül kazanan fotoğrafçıları da kutluyoruz. Fotoğraf sadece bir kare değil, yaşanmışlığın ta kendisidir. Kimi zaman hüznü, kimi zaman ise neşeyi ama her zaman hayatın ta kendisini içinde barındırır.  Bir fotoğraf karesi tıpkı diğer sanat kolları gibi hepimizin içinde ayrı duygular uyandırır. Gün içinde çoğu zaman farkına varmadan çektiğimiz bazı fotoğraflar anı dondurarak, gün olur bizi geçmişe veya günümüze bağlar. Böyle bir duygu ile yola çıktığımız serüvende mesleğine gönülden bağlı olan Niko Manginas’ı huzurlarınızda saygı ve özlemle anıyoruz."