Dünya

New York metrosundaki silahlı kavgada bir kişi hayatını kaybetti, yaralılar var

13 Şubat 2024 08:33

T24 Dış Haberler 

New York polisi, Bronx'ta bir metro trenine ve istasyon platformuna ateş açarak bir kişinin ölümüne ve beş kişinin de yaralanmasına neden olan silahlı saldırganı aradıklarını açıkladı.

New York Polis Departmanı (NYPD) yetkilileri, şiddetin yaşandığı istasyonun dışında düzenledikleri basın toplantısında, iki genç grubun kavga ettiği sırada vagonun içinde ateş açıldığını söyledi.

Polis, ilk ateşin trenin içinde açıldığını, ancak vurulan altı kişinin de kurşunların isabet ettiği sırada trenin dışındaki platformda olduğunu söyledi. 34 yaşındaki bir adam hayatını kaybederken, hastanelere kaldırılan beş kişi de hayati tehlike arz etmeyecek şekilde yaralandı. 

NYPD'nin komiser yardımcısı Tarik Sheppard, saldırgana "Teslim olmanızı tavsiye ediyoruz" çağrısında bulundu. 

Veriler, New York metrosunda hafta içi ortalama 3,8 milyon yolculuk yapıldığını ve Metropolitan Ulaşım Otoritesi'nin 2023 yılının tamamında 570 ağır suç saldırısı rapor ettiğini gösterdi. 

2022'de Brooklyn'den geçen bir trende silahlı bir adamın 10 kişiyi yaralaması, 1984'ten bu yana metro sisteminde gerçekleşen ilk toplu silahlı saldırı olmuştu. 

Mayıs 2022'de, bir adam Q treninde 48 yaşındaki Daniel Enriquez'i vurarak öldürdü. 

Demokrat Partili ve eski bir polis şefi olan Belediye Başkanı Eric Adams, metro istasyonlarındaki polis memurlarının sayısını artırarak tedirgin yolcuları rahatlatmaya çalıştı.