Gündem

Nagehan Alçı: Kürtçe'nin önündeki yasakları kaldıran AK Parti hükûmetleri, bu konser kararlarından memnun olabilirler mi?

"Türkiye'de devlet içinde Kürtçe diline ve Kürt kimliğine hala alerji duyan ve PKK'lı olmakla Kürt olmayı özdeş gören bir zihniyet var"

27 Mayıs 2022 12:07

HaberTürk yazarı Nagehan Alçı, Kürt sanatçıların da arasında olduğu bazı sanatçıların konserlerinin iptal edilmesine ilişkin olarak, "Kürtçe'nin önündeki yasakları kaldıran AK Parti hükûmetleri bu kararlardan memnun olabilirler mi?" diye sordu. 

Alçı, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile Aynur Doğan konserinin iptali için yaptığı görüşmeyi aktarırken, “Öncelikle Aynur Doğan konserini biz değil organizasyon firması iptal etti Nagehan Hanım. Bize kızmayın, bizim kabahatimiz yok" dediğini söyledi.

Gergedan adlı organizasyon şirketinin yetkilisini aradığını ancak geri dönüş alamadığını söyleyen Alçı, Aktaş'ın danışmanının da "Gergedan istediği sayıda bilet satamadı ve 3 gün önce iptal etme kararı aldı" dediğini söyledi. Alçı, "Bilet satışlarının yetersizliği meselesine temkinli yaklaştığım notunu düşüyorum. Aynur Doğan çok sevilen bir sanatçı, salonları hep hınca hınç doldurmuştur. Üstelik böyle bir mağduriyet de oluşmuşken kendisine ilgi neden azalsın?" diye sordu. 

Alçı, Bursa Valiliği'nin bir haftalık süreyle etkinlikleri yasakladığına da dikkat çekerken, Mem Ararat'ın konserinin iptalini de hatırlattı ve şöyle devam etti:

"Kürt bir sanatçı olan Ararat’ın konser iptali de Aynur Doğan’ınki gibi kaygı verici. Bu olanlar son 15 yılda atılan adımlara tezat bir görüntü oluşturuyor. Kürtçenin önündeki yasakları kaldıran AK Parti hükûmetleri bu kararlardan memnun olabilirler mi? Yoksa burada seçilmiş iktidarı aşan bir "İyi saatte olsunlar" mı devreye giriyor? Bu "İyi saatte olsunlar" trolleri aracılığıyla bir anda sosyal medya faşizmini mi harekete geçiriyor?

Türkiye'de devlet içinde Kürtçe diline ve Kürt kimliğine hala alerji duyan ve PKK'lı olmakla Kürt olmayı özdeş gören bir zihniyet var. Hâlâ var..."

Yazının tamamı için tıklayın.