Gündem

Naci Görür'den, Şener Üşümezsoy'a: Hiç yayın yapmayan adam bilim adamı değildir

20 Aralık 2023 10:32

Yer bilimci ve Bilim Akademisi üyesi Prof. Dr. Naci Görür, deprem uzmanı Prof. Dr. Şener Üşümezsoy'un, İstanbul'da büyük deprem beklemediğine yönelik sözlerine isim vermeden "Titre taşımak sizi bilim adamı olduğunuz göstermez. Hiç yayın yapmayan adam bilim adamı değildir" yanıt verdi.

Yer bilimci ve Bilim Akademisi üyesi Prof. Dr. Naci Görür, tv100'de Candaş Tolga Işık'ın sorularını yanıtladı. Görür, son günlerde Marmara'da peşi sıra meydana gelen depremleri değerlendirdi. Naci Görür'e bazı deprem uzmanlarının "Adalar’da böyle bir fay yok, bazı insanlar rant uğruna böyle bir fay hattı olduğundan bahsediyorlar" ifadeleri soruldu.

Görür şöyle konuştu:

"Titre taşımak sizi bilim adamı olduğunuz göstermez. Bilim adamı araştırma yapan, araştırma sonucu veriler toplayan, o verileri laboratuvarda analiz eden, yorumlayan ve uluslararası kamuoyunun bilgisine sunan ve yayınlayan insandır bilim adamı. Hiç yayın yapmayan adam bilim adamı değildir.

İstanbul’da deprem olmayacak demek büyük bir vebalin altına girmektir. Milyonlarca insanın can güvenliği noktasında bu kadar sorumsuz bu kadar bilgiye dayanmadan beyanat vermek yarın deprem olduğunda ölecek binlerce insanın günahını yüklenmek demektir."

TIKLAYIN - "Bu işin şakası yok, Marmara tehdit altında" diyen Prof. Naci Görür: Bize düşen, yönetenleri depreme hazırlanmak için zorlamak