Dünya

Myanmar'da askeri cunta, okulu vurdu: 7'si çocuk 13 kişi öldürüldü

20 Eylül 2022 08:12

T24 Dış Haberler

Güneydoğu Asya ülkesi Myanmar'da yönetimi elinde bulunduran askeri cunta, ülkenin kuzeyinde bulunan bir okulu helikopterle vurarak 7'si çocuk 13 kişiyi öldürdü. 

Associated Press'in haberinde kişisel güvenliği sebebiyle ismi değiştirilen Mar Mar isimli bir okul yöneticisi, cuma günü Tabayin'in Let Yet Kone köyü üzerinde iki Mi-35 helikopteri uçarken öğrencilerini güvenli bir alana çekmeye çalıştığını ifade etti. 

Okul yöneticisi ve bir yardım görevlisinin aktardığına göre helikopterler, köyün Budist manastırının yerleşkesinde bulunan okula makineli silahlarla ateş açtı. Okulda ana sınıfından 9. sınıfa kadar 240 öğrenci bulunuyordu. 

Birleşmiş Milletler, 2021'in Şubat ayında seçilmiş Aung San Suu Kyi hükümetinin askeri darbe ile devrilmesinden bu yana 269 okul saldırısını kayıt altına aldı. BM raporlarına girmesi durumunda Let Yet Kone'deki saldırı, bunların en kanlısı olacak.

"Yerleşkeye bir saat boyunca ateş ettiler" diyen Mar Mar, "Bir dakika bile durmadılar, tek yapabildiğimiz Budist ilahileri söylemekti" ifadelerini kullandı.

Mar Mar, helikopterler durduktan sonra 80 kadar askerin manastır yerleşkesine girip binalara ateş ettiğini ifade etti. 

Askerler daha sonra tüm öğrencilere okulu boşaltma emri verdi. Mar Mar, çeşitli yerlerinde yaralar olan 30 kadar çocuk gördüğünü ifade etti.

Mar Mar, "Çocuklar bana arkadaşlarının ölüyor olduğunu söyledi" aktarımında bulundu.