Gündem

"Müstehaktır, bırakın sevinsinler; sürünenler halinden memnun" diyen CHP'li Tanal hakkında suç duyurusu

"Millet iradesine saygı duymayan tüm hadsizleri millete havale ediyorum"

26 Haziran 2018 20:23

Şanlıurfa'nın merkez Eyyübiye Belediye Başkan Yardımcısı Necmeddin Sağlam,  24 Haziran seçim sonuçlarına ilişkin “Müstehaktır, bırakın sevinsinler; sürünenler halinden memnun” açıklaması yapan CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal hakkında suç duyurusunda bulundu.

CHP İstanbul Milletvekili, Şanlıurfalı Mahmut Tanal'ın, cumhurbaşkanı ve milletvekili genel seçiminin ardından Twitter'daki hesabından 'İstanbul 3. Köprü’nün garantili geçiş ücretini Şanlıurfalılar da ödüyor. Çoğu İstanbul’a hiç gelmemiş, köprüyü kullanmıyor. Ancak köprü nedeniyle AKP’ye en fazla oy veren il oluyor' mesajını paylaşması tepkilere neden oldu. Eyyübiye Belediye Başkan Yardımcısı Necmeddin Sağlam, avukatlarıyla birlikte Şanlıurfa Adliyesi'ne gelerek, Mahmut Tanal hakkında suç duyurusunda bulundu. Adliye çıkışında açıklama yapan Sağlam, şunları söyledi:

"Millet iradesine saygı duymayan hadsizleri..."

"Ben her şeyden önce Urfalıyım, Urfa adına konuşacak birisi varsa burada, yerelde siyaset yapan ve hizmet sunan kimselerdir. Bu, her parti için böyledir. Urfa'dan değil başka yerden vekil seçilen birinin bu tavrı, kendi partisinden seçilen kimseleri hiçe sayıp, onlara oy veren seçmenleri yok kabul edip, konuşmaktır. Bu tavır, siyaset için bir utançtır. Bu yaklaşım, CHP'nin kendisi içinde sorgulanması gereken bir durumdur. Millet iradesine saygı duymayan tüm hadsizleri millete havale ediyorum. Kendisi hakkında suç duyurusunda bulundum."

Necmeddin Sağlam, açıklamasının ardından adliyeden ayrıldı.