Gündem

Mustafa Sarıgül: İsveç Başbakanı Kristersson'a İncil göndereceğiz

Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül

22 Ocak 2023 17:51

Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, İsveç’te Kur’an- Kerim yakılmasını, İsveç Büyükelçiliği’nin önünde yaptığı açıklamayla kınadı. İsveç Başbakanı Ulf Kristersson’a İncil göndereceklerini söyleyen Sarıgül, “İsveç’te yapılan bu saldırıyı şiddetle kınıyoruz. İnançlarımıza karşı büyük bir saldırı düzenlenmiştir. İsveç Başbakanı’nın açıklaması son derece olumludur, ancak kâfi değildir. Bu uygulamayı yapanlar hakkında mutlaka yasal işlemler yapılması lazım. Sorumlularının mutlaka hesap vermesini talep ediyoruz” diye konuştu.

Mustafa Sarıgül, Ankara’daki İsveç Büyükelçiliği önünde bugün yaptığı açıklamada, aşırı sağcı politikacı Rasmus Paludan’ın Türkiye’nin İsveç Büyükelçiliği önünde Kur’an-ı Kerim yakmasına tepki gösterdi. Sarıgül, sözlerine söyle devam etti:

"İsveç'teki saldırıyı şiddetle kınıyoruz, inançlarımıza karşı büyük bir saldırı düzenlenmiştir"

“İslamiyet’e ve Müslümanlığa ne yazık ki büyük bir saldırı düzenlenmiştir. Biz, Türkiye Değişim Partisi olarak, bayrağımıza bağlı, toprağımıza bağlı, ‘Bismillah’ diyerek inançlarımıza saygı gösteren bir siyasi partiyiz. İsveç’te yapılan bu saldırıyı şiddetle kınıyoruz. İnançlarımıza karşı büyük bir saldırı düzenlenmiştir. İsveç Başbakanı’nın açıklaması son derece olumludur, ancak kâfi değildir. Bu uygulamayı yapanlar hakkında mutlaka yasal işlemler yapılması lazım. Biz, İslam’ı savunmaktan, İslam’ın ümmeti olmaktan gurur duyuyoruz. İslamiyet’te barış vardır, sevgi vardır, inançlara saygı vardır. Hangi inanca mensup olursak olalım, diğer inançlara saygı göstermemiz lazım. Geçmişte İsveç sokaklarında Sayın Cumhurbaşkanımıza karşı işlenen suçlar ne kadar ağırsa bu suç da aynı eşdeğer ölçüler içerisinde ağırdır. Sorumlularının mutlaka hesap vermesini talep ediyoruz.

"İncinsen de incitme"

Biz, bugün buradan, İsveç Başbakanı’na İncil’i postalayacağız. İsveç Başbakanı’na İncil göndereceğiz. Çünkü biz, İslam dünyası olarak, ‘İncinsen de incitme’ diyoruz. Biz, İslam dünyası olarak, Müslümanlar olarak, kendimiz gibi düşünmeyenlere de saygı gösteriyoruz. Biz, ‘Düşmanımızın bile insan olduğunu unutmayın’ diyoruz. Umuyorum ki İsveç hükümeti bu konuda gerekli tedbirleri alır. Gerek devletimize karşı gerekse inançlarımıza karşı işlenen bu suçları Türkiye olarak reddediyoruz. Türkiye Değişim Partisi olarak, bu uygulamaları asla doğru bulmuyoruz.

Bir kez daha altını çiziyorum; bayrağımızdan, toprağımızdan ve inançlarımızdan hiçbir zaman taviz vermeyiz. Atalarımızın, dedelerimizin, ecdadımızın bize bıraktığı; Alparslanların, Fatih Sultan Mehmetlerin, Mustafa Kemal Atatürklerin bize bıraktığı bayrağımızı, toprağımızı, inançlarımızı sonsuza dek koruyacağız ve yaşatacağız.”  (ANKA)