Gündem

Mustafa Balbay: ÖSO, "işini-işlevini kaybetme" sendromu içinde her türlü kullanıma açık hale gelmiş görünüyor

Balbay, ÖSO'nun 15 bin kişilik ordusunun 500 dolar olan maaşlarının ödemesinin Türkiye'nin yaptığını savundu

23 Kasım 2022 08:17

Cumhuriyet gazetesi yazarı Mustafa Balbay, 13 Kasım tarihinde İstiklal Caddesi'ne yönelik saldırının ardından Gazieantep'e düzenlenen roketli saldırıya işaret ederek, "Suriye’de Esad yönetimine karşı mücadele eden güçlerin başında gelen Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), Esad’la önce anlaşıp sonra bozuşan YPG ve benzerleri Türkiye’nin Şam’la ilişki kurma iklimine girmesi üzerine, “Böyle bir şey yaparsan nelerin olacağını iyi düşün” dedi! ÖSO’nun kaç kullananı varsa onların da gözdağı verme girişiminin içinde olduğu söylenebilir" diye yazdı.

ÖSO'nun 15 bin kişilik bir ordusu olduğunu kaydeden Balbay, "Maaşları da 500 dolar civarında. Ödeme Türkiye’den. Son dönemdeki ekonomik krizde maaşlar Türk Lirası olarak ödenmeye başlayınca sorun çıkmıştı. 2017’de adı Suriye Milli Ordusu olarak değişse de özü değişmedi.

İşte bu ÖSO, “işini-işlevini kaybetme” sendromu içinde her türlü kullanıma açık hale gelmiş görünüyor. Türkiye’nin Suriye merkezi yönetimi ile karşılıklı toprak bütünlüğüne saygı çerçevesinde işbirliği, PKK uzantısı YPG’nin de işine gelmiyor." ifadelerini kullandı.

Yazının tamamı için tıklayın...