Gündem

Murathan Mungan'ın avukatından "Maskeli Balo" şarkısının İyi Parti tarafından izinsiz kullanılmasıyla ilgili açıklama

28 Mart 2024 16:56

Akademisyen ve şair Murathan Mungan, daha önce Yeni Türkü'nün söylediği, dizeleri kendisine ait olan "Maskeli Balo" şarkısının İyi Parti'nin seçim videosunda kullanılmasına ilişkin olarak dava açacağını belirtmişti. Mungan'ın avukatı Bişar Abdi Alınak, konuya dair yaptığı açıklamada, "Kamuoyu tepkilerinden de görülebileceği üzere müvekkilin de yaratımından istifade eden ve müvekkilin ilgili siyasi partiyle ilişkisi olduğu kanısını uyandıran işbu kullanıma dair tarafımızca derhal ihtiyati tedbir ile yayından kaldırma başvurusunda bulunulmuştur. Başvurunun sonucundan bağımsız olarak tarafımızca esas hakkındaki dava sürdürülecek, fikri mülkiyet hukukunun etrafından dolaşmaya yönelik buna benzer girişimlerin ve sanatçıyı hiçe sayan anlayışın sona ermesi için hukuki mücadelemiz sürecektir" dedi. 

Mungan, İyi Parti'nin seçim videosunda "Maskeli Balo" şarkısını kullanması sebebiyle dava açacağını duyurdu.

Mungan'ın avukatı Bişar Abdi Alınak, konuya dair X hesabından yaptığı açıklamada şunları kaydetti: 

"Kamuoyu tepkilerinden de görülebileceği üzere müvekkilin de yaratımından istifade eden ve müvekkilin ilgili siyasi partiyle ilişkisi olduğu kanısını uyandıran işbu kullanıma dair tarafımızca derhal ihtiyati tedbir ile yayından kaldırma başvurusunda bulunulmuştur. Başvurunun sonucundan bağımsız olarak tarafımızca esas hakkındaki dava sürdürülecek, fikri mülkiyet hukukunun etrafından dolaşmaya yönelik buna benzer girişimlerin ve sanatçıyı hiçe sayan anlayışın sona ermesi için hukuki mücadelemiz sürecektir."

TIKLAYIN - Murathan Mungan'dan "Maskeli Balo" şarkısını seçim videosunda kullanan İyi Parti'ye: Rızam dışında kullanıldı, dava açacağım